Yetimler Vakfı Genel Başkanı Karavil: Musibete karşı gün birlik günüdür

Yetimler Vakfı Genel Başkanı Karavil: Musibete karşı gün birlik günüdür

Yetimler Vakfı Genel Başkanı Fikri Karavil, Kahramanmaraş depremlerinin ardından 10 ilde seferber olduklarını belirterek, "Bu musibete karşı gün birlik günüdür, dayanışma ve kardeşlik günüdür. Bugün mağdurun yanında olma, ihtiyacı olana ve zayıf düşene sa

Yetimler Vakfı Genel Başkanı Fikri Karavil, Kahramanmaraş merkezli depremlere ilişkin yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Karavil, depremlerde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa, enkaz altında kalanlara ve ailelerine Allah'tan yardım temennisinde bulundu.

Karavil, "Yetimler Vakfı, Umut Kervanı, IHO EBRAR, Avrupa Yetim Eli ve diğer tüm STK'larımızla depremin ilk anından itibaren bütün imkanlarımızla deprem bölgesinde bulunan 10 ilimize yardım etmek için alanda seferber olduk. Elhamdülillah gerek enkaz çalışmalarında gerek mağdur olan insanlarımıza imkanlarımız dahilinde yardımlarımızı yapıyoruz. Kurmuş olduğumuz Koordinasyon Merkezi ile birlikte tüm illerimizde belirlediğimiz merkezlerde şimdiye kadar onlarca tır miktarınca battaniye giyim, gıda, kışlık erzak ve diğer acil yaşam malzemeleri ile birlikte binlerce gönüllümüzle sahada çalışıyoruz ve çalışmaya devam ediyoruz. Depremden etkilenen illerle koordineli olarak yaptığımız çalışmalar neticesinde, ihtiyaç malzemelerini oralara göndermeye devam ediyoruz." dedi.

Yaşanılan musibet çok büyük bir musibet olduğuna dikkat çeken Karavil, "Bundan dolayı çalışmalarımızı enerji ve heyecanımızı kaybetmeyerek sürdürmeliyiz. Var olan tahribatın ve acıların ortadan kaldırılması uzun soluklu bir iştir. Bunun bilincinde olarak hem yardımları organize bir şekilde depremzedelere göndermeli hem de geride kalanların yaralarının sarılması için çalışmalarımızı uzun bir zamana yayarak sürdürmemeliyiz." ifadelerini kullandı.

Karavil, şöyle devam etti: "Bu vesileyle aziz halkımıza da bir çağrıda bulunmak istiyoruz: Bu musibete karşı gün birlik günüdür, dayanışma ve kardeşlik günüdür. Bugün mağdurun yanında olma, ihtiyacı olana ve zayıf düşene sahip çıkma günüdür. Rabbim hepimizin yar ve yardımcısı olsun, dualarınızı eksik etmeyin."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.