Yetimler Vakfı: "Kurban eti ulaşmayan yetim evi kalmayacak"

Yetimler Vakfı: "Kurban eti ulaşmayan yetim evi kalmayacak"

2020 Kurban Organizasyonu'nda kurban eti ulaşmayan yetim evi bırakmamayı hedefleyen Yetimler Vakfı, yapılan kurban bağışlarını ailelere ulaştırmak üzere çalışmalarını sürdürüyor.

Yurtiçi ve yurtdışında yetim ailelere yönelik yardım çalışmaları yürüten Yetimler Vakfı, "2020 Kurban Organizasyonu" kapsamında Türkiye başta olmak üzere birçok ülkedeki ihtiyaç sahibi yetim ailelere kurban eti ulaştırmayı hedefliyor.

Yapılan çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunan Yetimler Vakfı İstişare Kurulu Üyesi Mehmet Ali Aysu, kurban eti dağıtımında bu yılki hedefleri, yurtiçi ve yurtdışı faaliyetleri konularında bilgi verirken 6 yıl önce kurban eti dağıtımında PKK'liler tarafından vahşice katledilen Yasin Börü ve arkadaşlarını da yad etti.

Aysu, "Yetimler Vakfı olarak 2020 Kurban Organizasyonu yapmış bulunmaktayız. Elhamdülillah bize vekaleten verilen kurbanları kestik. Etleri burada parçalayıp ailelere ulaşabilecek şekilde paylaştırıyoruz. İnşallah vakıf gönüllülerimiz tarafından bu etler yetim ailelere ulaştırılacak ve böylece bayramdan önce söz verdiğimiz gibi evine kurban eti girmeyen yetim evimiz kalmayacaktır. Onun için buradaki tüm kardeşlerimiz büyük bir cehd ve gayretle çalışıyorlar." dedi.

Yurtdışında da kurban eti çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Aysu, "Yetimler Vakfı olarak sadece Türkiye'de değil aynı zamanda Filistin, Yemen, Somali, Uganda, Nijerya, Nijer, Kamerun, Mali, Etiyopya, Çat ve Bangladeş'te de kurbanlarımız kesilmiş; yetim, mağdur ve fakirlere dağıtılmıştır. Çalışmalar ile ilgili videolar tarafımıza geliyor. İnşallah zamanı geldiğinde onları da paylaşacağız." ifadelerini kullandı.

"Bu bayrak bize Yasinlerden, Hasanlardan, Riyadlardan teslim edildi"

2014 Kurban Bayramı'nda ihtiyaç sahiplerine kurban eti dağıtırken PKK'liler tarafından vahşice katledilen Şehid Yasin Börü ve arkadaşlarına da değinen Aysu, "Bu bayrak bize Yasinlerden, Hasanlardan, Riyadlardan teslim edildi. Yıllar önce onlar çalışıyorlardı ve bu kutlu davayı güzel bir şekilde omuzladılar. Yetimlere, fakirlere ve mağdurlara kurban eti ulaştırdılar. İnşallah onların bıraktıkları bu güzel adeti buradaki kardeşlerimiz devam ettiriyor. Yaşadığımız ve imkanlarımız el verdiği müddetçe yetimlere, fakirlere ve mağdurlara kurban etini ulaştırmaya devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

Aysu, son olarak şunları söyledi:

"Rabbim tüm hayır sahiplerinden razı olsun, onların kestiği kurbanları Hazreti İbrahim'in samimiyeti, Hazreti İsmail'in teslimiyeti gibi kabul eylesin. Allah bu kurbanları tüm kaza ve belaların önüne geçirsin. Özellikle pandemi sürecinde tüm İslam Ümmetini ve insanlığı bu hastalık ve beladan kurtarsın."

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler