Yetimler Vakfı mayıs ayı faaliyet raporunu açıkladı

İhtiyaç sahibi Yetim, öksüz ve kimsesizlere yönelik yurt içi ve yurtdışında faaliyet yürüten Yetimler Vakfı, çalışmalarını sürdürüyor.

Mayıs ayı içerisinde yaptığı çalışmaları rapor halinde kamuoyuyla paylaşan Yetimler Vakfı, yurt içinde ve yurt dışında milyonlarca TL'lik yardımı ailelere ulaştırdığını açıkladı.

Yapılan açıklamayı Yetimler Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Recep Bozkır okudu.

Yetimler Vakfı'nın yıllardır faaliyette bulunduğu gibi mayıs ayında da yurtiçi ve yurtdışındaki yetim, öksüz ve kimsesiz çocuklara, savaş ve afet mağdurlarına insani yardım ulaştırma gayreti içinde önemli faaliyetler gerçekleştirdiğinin altını çizen Bozkır, bu faaliyetlerin birçok ülke ve bölgede hayırsever, üye ve gönüllülerin gayretleriyle icra edildiğine dikkat çekti.

Yurtiçinde yapılan çalışmaların detaylarını aktaran Bozkır, "2023 yılı mayıs ayı itibarıyla yurt içinde yetim çocuklarımıza ve annelerine toplam 294 bin 750 TL, ihtiyaç sahibi ailelere ve öğrencilere 10 bin 850 TL nakdi yardım ulaştırıldı. Öte yandan yurt içindeki ihtiyaç sahibi yetimlere 140 bin 125 TL değerinde kurban eti, 3 bin TL değerinde buzdolabı, 8 bin TL değerinde halı-yolluk ulaştırılmıştır." dedi.

Bozkır, yurtiçinde yetim, öksüz ve kimsesiz ihtiyaç sahibi ailelere yönelik toplamda 456 bin 725 TL değerinde yardım gerçekleştirildiğini söyledi.

"Sadece yurt içinde değil, yurt dışında da çalışmalarımız oldu"

Yardım çalışmalarının sadece yurtiçi ile sınırlı olmayıp yurtdışında da devam ettiğini kaydeden Bozkır, "Afrika ülkelerinde 3 su kuyusu ve 6 kurban yardımı için 67 bin 500 TL; Doğu Türkistan’da 15 bin TL, Yemen’de 60 bin TL yetim aylığı nakdi yardımı yapılmıştır." ifadelerini kullandı.

Bozkır, "Sonuç olarak 2023 yılı mayıs ayında yurt içinde 456 bin 725, yurt dışında 142 bin 500 TL olmak üzere toplam 599 bin 225 TL değerinde yardım yetim, öksüz ve kimsesiz ihtiyaç sahibi ailelerimize ulaştırılmıştır." şeklinde konuştu.

Yapılan yardımların ulaştırılmasında desteklerini esirgemeyen hayırseverler ile vakfın üye ve gönüllülerini teşekkürlerini ileten Bozkır, "Yetimlere yardımların ulaşmasında bizlere destek olan üye ve gönüllülerimiz ile bizlere bağışlarını ulaştıran tüm hayırseverlerimizden Allah razı olsun. Yapmış olduğunuz bu hayrı Rabbim dergâh-ı izzetinde kabul ve makbul eylesin." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler