Yetimler Vakfı şubat ayı faaliyet raporunu açıkladı

Yetimler Vakfı şubat ayı faaliyet raporunu açıkladı

Yaptığı yardım faaliyetleri ile tanınan Yetimler Vakfı, şubat ayı faaliyetleri kapsamında yurt içi ve yurt dışında 158 bin 840 lira değerinde yardım yaptığını belirtti.

Vakfın genel merkezinde raporu kamuoyuyla paylaşan Yetimler Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Engin Taştekin, yetim ailelere yönelik gıda paketi, yetim bursu, kırmızı et, kırtasiye, yetim giydirme ve benzeri kalemlerden oluşan yardım çalışmalarının bilgilerini aktardı.

Şubat ayında gerçekleştirilen aylık nakdi yardımlar hakkında bilgi veren Taştekin, "Yetim aylığı olarak yurt içinde 515 yetim çocuğumuza toplamda 63 bin 700 lira, yaşları 15'ten büyük olup ciddi ihtiyaç sahibi olan 48 öğrencimize 4 bin 800 lira öğrenci bursları hesaplarına yatırıldı. Yetim ailelerimizden 27 anneye de dulluk aylığı olarak 2 bin 700 lira ve 8 yetim ailemize de 100 lira değerinde toplam 800 liralık gıda yardımı yapıldı." dedi.

"137 aileye 11 bin 868 liralık et dağıtıldı"

Açıklamasında Diyarbakır'da yapılan yardım çalışmalarına da yer veren Taştekin, "Diyarbakır merkez Gaziler, Huzurevleri, Sur, Seyrantepe, Yenişehir ve 500 Evler'de, ayrıca Çınar ilçemizde toplam 137 aileye 2 kilogramlık paketlerde 11 bin 868 lira değerinde kurban eti dağıtıldı." ifadelerini kullandı.

Taştekin, "Diyarbakır'da 7 yetim çocuğumuza bot, mont, kazak ve ayakkabıdan oluşan her birisine 250 lira değerinde, toplamda bin 750 lira giyim yardımı yapıldı." şeklinde konuştu.

14 Şubat gününü farklı değerlendirmek isteyen hayırseverlerin yetim çocuklara yönelik yaptıkları yardım çalışmalarını da kamuoyuyla paylaşan Taştekin, "Hayırsever kardeşlerimiz 22 kişilik oyuncak paketi hazırlayıp vakfımıza getirdiler. Çocuklarımızı vakfa getirip onlara çeşitli ikramlarda bulunularak bin 540 lira değerinde oyuncak dağıtıldı." dedi.

"35 bin lira maliyetle yetim aileye yeni bir ev teslim edildi"

Alışılmışın dışında farklı yardım çalışmalarının da yapıldığını vurgulayan Taştekin, "Diyarbakır Bağcılar'da oturan, hasta olan bir yetim annesi, 6 bin 500 lira karşılığında umreye gönderildi. Şeyh Şamil Mahallesi'nde ikamet eden dört çocuklu bir yetim ailemizin oturulamaz durumda olan evi, 35 bin liralık bir tadilatla adeta yeni bir ev haline getirilerek kendilerine teslim edildi. Bu kapsamda yurt içi yetim aylığı, burs, yetim annesi aylığı ve Suriyeli aile yardımı, oyuncak, kırmızı et, giyim, umre ve inşaat olmak üzere şubat ayında toplam 136 bin 840 lira değerinde yardım yapıldı." dedi.

Yurt dışı faaliyetlerini de açıklayan Taştekin, "100 Filistinli, 100 Yemenli ve 20 Doğutürkistanlı olmak üzere toplamda 220 yetime 22 bin lira yetim aylığı gönderildi. Suriye’nin İdlib bölgesine 9 bin 200 lira değerinde 68 bot, 40 mont, 38 elbise, 2 battaniye, 3 minder ve 2 adet yastık gönderildi." diye belirtti.

Şubat ayında yurt içi ve yurt dışında toplam 158 bin 840 liralık nakdi ve ayni yardımlar yaptıklarını belirten Taştekin, "Hem bölgedeki hem de bölge dışındaki sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte çalışmalar yaptık. Bu çalışmalarımız çerçevesinde bizlere destek sunan tüm sivil toplum kuruluşları ve hayırseverlere teşekkür ediyoruz." dedi.

İLKHA


Yetimler Vakfı şubat ayı faaliyet raporunu açıkladı

Yetimler Vakfı şubat ayı faaliyet raporunu açıkladı

Yetimler Vakfı şubat ayı faaliyet raporunu açıkladı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.