Yetimler Vakfı üç aylık faaliyet raporunu açıkladı

Yetimler Vakfı üç aylık faaliyet raporunu açıkladı

Yurtiçi ve yurtdışında yetimlere yönelik ayni ve nakdi yardımlarını yürüten Yetimler Vakfı, son 3 ay içerisinde yaptıkları faaliyet raporunu kamuoyuyla paylaştı.

Geçtiğimiz üç ay içerisinde yetimlere yönelik yurtiçi ve yurtdışında yapılan faaliyet raporunu Yetimler Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Engin Taştekin okudu.

Yetimler Vakfının çalışma alanı hakkında bilgi veren Taştekin, "Yetimler Vakfı, yardım faaliyetlerine başladığı günden bu yana dünyanın neresinde olursa olsun sıkıntıya düşmüş, felakete uğramış; savaş, doğal afet gibi sebeplerle mağdur olmuş, zulme uğramış; yetim, öksüz, zayıf, fakir ve kimsesizlere gerekli insani yardımı ulaştırmak için faaliyetler de bulunur. Amacımız bu insanlar için sürdürülebilir bir yaşamı mümkün kılabilmektir." dedi.

Yapılan yardım faaliyetlerinin niteliğine değinen Taştekin, "Geçtiğimiz üç ayda, nakdi yardımlar, eğitim ve kırtasiye, gıda kolisi, kırmızı et yardımları, kurban eti yardımları, ev tadilat, su kuyuları açma ve sıcak yemek yardımları yapıldı. Bu üç ay içinde hayırseverlerimiz ile ihtiyaç sahibi yetim ailelerimiz arasında köprü vazifesi yaptık." ifadelerini kullandı.

Yurtiçinde yapılan yardımların toplamı 517 bin TL

Yurtiçinde yapılan yardımları sıralayan Taştekin, "Yurt içinde 2 bin 176 yetim aylığı, 96 yetim annesi aylığı ve 172 yetim öğrenci bursu olarak 244 bin 400 TL, pandemi nedeniyle uzaktan eğitimle EBA programı üzerinden derslerini takip edebilmeleri için toplam 134 bin 875 TL değerinde 325 adet tablet, 350 ailemize 42 bin TL değerinde 120 Liralık gıda kolileri ve yüzlerce aileye 79 bin 900 TL değerinde bir buçuk tondan fazla kırmızı et paketleri ulaştırıldı." şeklinde konuştu.

Taştekin, "Ayrıca 15 bin 670 TL karşılığında bir yetim ailemizin yangında yanmış evinin tadilatı yapıldı. Nemli, dökük ve sağlıksız evde yaşayan bir yetim ailemiz, yeni bir eve yerleştirilerek kira yardımı desteği sağlandı." diye belirtti.

Yurt dışında yapılan yardımların toplamı 205 bin TL

Yurt dışında yapılan yardımları da aktaran Taştekin, "Filistin, Yemen, Lübnan ve Doğu Türkistan'daki yetim kardeşlerimize 995 yetim aylığı olarak toplamda 138 bin 500 TL ulaştırıldı. Bangladeş ve Afrika da 30 bin 500 TL ile üç adet su kuyusu açıldı. Afrika'daki Kur’an aşıklarına 4 bin TL ile Kur’an-ı Kerim’ler hediye edildi. Yine Afrika ve Asya'da 32 bin TL değerinde Kurban eti ve yemek dağıtımı yapıldı." dedi.

Taştekin, son üç ay içinde toplam 721 bin 845 TL’lik nakdi ve ayni yardım yapıldığını belirtti.

Yapılan yardım çalışmalarında destek ve katkılarını esirgemeyen kurum ve hayırseverlere teşekkürlerini ileten Taştekin, "Bu faaliyetler ile projelerin gerçekleştirilmesinde destek ve katkıları olan kurumlara ve hayır sahiplerine minnettarız. Pandemiden dolayı herkesin evlerine kapandığı bir dönemde gerekli tüm tedbirleri alarak sahada büyük bir fedakârlık göstererek vefa destek grupları organizasyonuyla yardımların ihtiyaç sahibi ailelere ulaşmasına katkıda bulunan tüm üye ve gönüllülerimize ve ellerindeki imkânı ihtiyaç sahipleriyle paylaşan hayırseverlere candan teşekkür ediyoruz." ifadelerini kullandı.


Yetimler Vakfı üç aylık faaliyet raporunu açıkladı

Yetimler Vakfı üç aylık faaliyet raporunu açıkladı

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.