Yetimler Vakfı'ndan "kurban bağışı" çağrısı

Yetimler Vakfı'ndan "kurban bağışı" çağrısı

2020 yılında binlerce kişiye ayni ve nakdi yardımların yanı sıra kırmızı et, gıda, giyim ve ev eşyası yardımında bulunan Yetimler Vakfı, ihtiyaç sahiplerinin yüzlerinin gülmesi için hayırseverlere "kurban bağışı" çağrısında bulundu.

Kurban çalışmalarına ilişkin İLKHA’ya açıklamalarda bulunan Yetimler Vakfı İstişare Kurulu Üyesi Mehmet Ali Aysu, bu yılki yurt içi kurban bedelinin bin 200 TL olarak belirlendiğini söyleyerek hayırseverlere kurban bağışı çağrısında bulundu.

Kurban Bayramı'nın özünde yardımlaşmanın olduğunu hatırlatan Aysu, "Kurban Bayramı denilince aklımıza Hazreti İbrahim ve Hazreti İsmail'in gösterdikleri fedakarlıklar gelir. Allah Resulü 'Âdemoğlunun işlediği en güzel amel kurban kesmektir.' diye buyurmuştur. Biz de bu bilinçle Kurban Bayramı'nda inşallah kurbanlarımızı keseceğiz. Ama Kurban Bayramı'nda her ne kadar kurban kesmek sembolik bir ibadet olsa da onun özünde yardımlaşma ve ibadet vardır." dedi.

 

"Bayramın güzelliği birlikte paylaşmak ve birlikte bayramı yaşamaktır"

Aysu, "Kurbanlarımızı kesince bayramda evine kırmızı et ulaşmayan, evinde gıda eksiği olan, mağdur olan aileleri ve yetimleri unutmamamız lazım. Bayramda yanı başımızdaki komşularımızın evinde et pişmiyorsa, evlerine et girmiyorsa ve evlerimizde yaptığımız etli yemeklerin kokusu onlara gidiyorsa, bu bayram 'bayram' olmaktan çıkar. Çünkü bayramın güzelliği birlikte paylaşmak ve birlikte bayramı yaşamaktır." ifadelerini kullandı.

"Kesilecek olan kurbanlarda yetimlerin de payının olduğunu unutmayalım"

Kurban kesecek hayırseverlerin yetimleri unutmaması gerektiğine dikkat çeken Aysu şöyle konuştu:

Bu bayramda keseceğimiz kurbanların etlerini yetimlere, fakirlere ve mağdurlara yedirelim. Çünkü bayram; yetimin, öksüzün, mağdurun ihtiyaç sahibinin de bayramıdır. Bayram, yalnızca kurban kesmeye gücü yetenlerin bayramı değildir. Bundan dolayı Yetimler Vakfı olarak bu sene 'Her yetimin evine kurban eti girsin.' diye gayret göstereceğiz. Kesilecek olan kurbanlarda yetimlerin de payının olduğunu unutmayalım. Onun için yetimlerle kurbanlarımızı paylaşalım. Zira 'Hayat birlikte güzel, bayram birlikte güzel.' İnşallah bu bayramı hem yetimler yaşayacak hem de bizler yaşayacağız. Allah'ın nezdinde de bu bayram güzel olsun inşallah.

"Yurt içindeki kurban bağış bedelimiz bin 200 TL"

Yurt içi ve yurt dışı kurban bağış bedellerini açıklayan Aysu, "Biz kurban Bayram'ında gerek yurt içinde gerek yurt dışında yetim, öksüz ve mağdurlar için Kurban bağışı kampanyasında bulunduk. Kurban Bayramı'nda yurt içindeki kurban bağış bedelimizi bin 200 TL olarak belirledik. Asya ve Doğu Türkistan için vereceğiniz kurban bedelini 650 TL olarak belirledik. Afrika ülkelerinde keseceğimiz kurban bedeli için 550 TL, Yemen'de savaş mağdur olan aileler için keseceğimiz kurban bedelini bin TL, siyonist işgal rejiminin zulmü altındaki Filistinli kardeşlerimize bin 200 TL karşılığında kurbanlarımızı paylaşabiliriz. Bu bayramın oralara ulaşmasını sağlayabiliriz. Rabim hepinizin hayrını şimdiden kabul eylesin." dedi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.