Yetimler Vakfından "Kurbanınla Sevindir" projesine destek çağrısı

Yetimler Vakfından "Kurbanınla Sevindir" projesine destek çağrısı

​Yurtiçi ve yurtdışında yetim, öksüz ve ihtiyaç sahibi ailelere yönelik yardım çalışmaları yürüten Yetimler Vakfı, yaklaşan Kurban Bayramı münasebetiyle "Kurbanınla Sevindir" sloganıyla yeni bir proje başlattı.

Ramazan ayında işgal rejiminin Mescid-i Aksa'ya yönelik yaptığı saldırılar neticesinde yıkıma uğrayan Filistin'in yeniden inşası için 'Gazze'ye Derman Ol' kampanyası başlatan Yetimler Vakfı, Kurban Bayramı'nda ihtiyaç sahibi ailelere kurban etlerini ulaştırmak üzere "Kurbanınla Sevindir" projesini hayata geçirdi.

Filistin, Yemen ve Türkiye'nin yanı sıra Asya ve Afrika'nın birçok ülkesinde yetim, öksüz ve ihtiyaç sahibi ailelere yönelik yardım çalışması yürüttüklerini belirten Yetimler Vakfı Genel Başkanı Fikri Karavil, vakıf olarak gerçekleştirilen tüm bağış ve yardım işlemlerinin şeffaf ortamda gerçekleştiğini dile getirdi.

Yetimler Vakfı'nın devam eden çalışmaları hakkında kısaca bilgi veren Karavil, "Herkesin bildiği gibi Gazze geçtiğimiz günlerde bombalandı. Birçok insan bu yüzden mağdur oldu. Şu anda Gazze'de ciddi anlamda yıkım var. Saldırıların olduğu zamanların verdiği sıcaklıkla dünyadan ciddi tepkiler geldi ancak bombalamalar bittikten sonra büyük bir yıkıma uğrayan Gazze, yeniden kendi başına bırakıldı. Biz bu çerçevede 'Gazze'ye Derman Ol' adında yardım kampanyası başlattık. Hali hazırda bu kampanyamızla birlikte Gazze'ye yardımlarımız devam ederken ümmetin dikkatlerini Mescid-i Aksa'ya çekmek için farklı etkinlikler yapıyoruz." dedi.

"Ülkemizdeki yetim ve mağdur aileleri unutmamalıyız"

Yetimler Vakfı olarak her ay yetimlerin giyim ihtiyaçlarını karşıladıklarını, yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle de hem kurban çalışmalarının hem de yetim giyindirme çalışmalarının olacağını aktaran Karavil, "Kurban duyurularımız için afişlerimiz hazır. Kurban çalışmalarımızın startını da bu vesileyle kamuoyuna duyuruyoruz. Her yıl Asya ve Afrika'nın birçok ülkesiyle birlikte Filistin, Yemen ve Türkiye'de de kurban çalışmalarımız oluyor. Elbette ki Asya ve Afrika'daki ülkelere de kurban yardımı yapacağız. Ama bu yıl özellikle kendi ülkemizi ihmal etmemek üzere kurban çalışmaları yapacağız." şeklinde konuştu.

Karavil, "Çünkü ülkedeki tüm STK'lar yurtdışındaki ihtiyaç sahipleri için yardım kampanyası yapıyor. Ancak bu yardımları yaparken kendi ülkemizdeki yetim ve mağdur aileleri unutmamalıyız." ifadelerini kullandı.

"Tüm bağış işlemlerini şeffaf zeminde yürütüyoruz"

"Kurbanınla Sevindir" projesi kapsamında belirlenen kurban bedellerini aktaran Karavil, "Kurban bedeli Türkiye'de bin 250, Asya ve Afrika'da 750, Arakan'da 900, Filistin'de 2 bin 800, Yemen'de ise bin 350 TL'dir. Bu yardımları vakfımıza ait internet sitesinde yer alan 'Online Bağış' butonundan yapabilirler ya da vakfımıza gelerek makbuz karşılığında bağış yapabilirler. Bunun dışında bağış yapmak isteyen hayırseverler iletişim numaralarımızdan bize ulaşabilirler. Son olarak vakfımızın banka hesaplarına hayırseverler ya da kurban bağışı yapmak isteyenler bizlere telefon ederek bildirebilirler. Banka hesabına bağış yapacak kardeşlerimiz, bağışın ne için olduğunu açıklama kısmına yazarsa bizim için daha kolay olacaktır." şeklinde konuştu.

Kurban kesim sırasında ve diğer yardım çalışmaları esnasında hayır sahibine ulaştırılmak üzere video kaydı aldıklarını belirterek şeffaf bir çalışma yürüttüklerini vurgulayan Karavil, "Kesilen kurban sahiplerine, kurbanın kesildiğine dair hemen SMS gönderiyor, sonraki günlerde ise kesime dair videolar gönderiyoruz. Bütün faaliyetlerimizi kayıt altına almaya çalışıyoruz. Çünkü hayır sahiplerinin yardımlarının nereye gittiğini bilmeye hakları vardır. Bu, çalışmalarımızın şeffaflığını ortaya koyuyor. Ayrıca hayır sahipleri, yaptığı hayırların nereye gittiğini takip etmeliler." diye belirtti.

"Mescid-i Aksa'yı ihmal etmemeli ve sürekli gündemimizde tutmalıyız"

Vakıflarının, Yetim Öksüz ve Kimsesizlerle Yardımlaşma Dayanışma Yetimler Vakfı olduğunu ancak bazen yetimler dışındaki ihtiyaç sahiplerine de destek olduklarını söyleyen Karavil, "Vakfımız, büyük oranda yetimlere yardım ediyorsa mağdur ve muhtaç diğer ailelere de yardım etmeyi ihmal etmiyor. Hayırseverler, bizim aracılığımızla sadece yetim ve öksüzlere değil, ihtiyaç sahibi ailelere de yardımda bulunabilir veya kurban vekaletlerini verebilirler. Ayrıca kurban vekaleti verenler, kurban etinin özellikle yetim ailelere dağıtılması noktasında vermeyip daha geniş çerçevedeki ihtiyaç sahiplerine ulaşmasını sağlayabilirler." dedi.

Yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla çalışmalarının sürdüğünü fakat Müslümanların her ne olursa olsun Gazze'yi unutmamasını sözlerine ekleyen Karavil, "Mescid-i Aksa İslam ümmetinin kalbidir, orayı ihmal etmemeli ve sürekli gündemimizde tutmalıyız. Halen Mescid-i Aksa'ya saldırılar da devam ediyor. Oradaki Müslümanlar evlerinden çıkartılmaya çalışılıyor. Müslümanların bir şekilde muhakkak bunu gündemde tutmaları lazım." ifadelerini kullandı.

"İslam Ümmetinin şerefi ve onuru için mücadele eden kardeşlerimize sahip çıkmalıyız"

Karavil, "Siyonist işgalciler insanları Gazze'den çıkarabilmek için çok yüksek miktarlarda para tekliflerinde bulunuyorlar. Dolayısıyla Müslümanların, direnişe hem maddi hem manevi yönde desteklerini belirtmek için oradaki kardeşlerimizi gözetmeleri lazım. Nihayetinde onlar İslam Ümmetinin şerefi ve onuru için mücadele ediyorlar. Bizimde onlara sahip çıkmamız gerekir."şeklinde konuştu.

Hayırseverlere çağrıda bulunan Karavil, "Tüm kardeşlerimize 'Kurbanlarınızla yetimleri sevindirin' diyoruz ve bu bayramda eğer vekaletinizi Yetimler Vakfı'na verirseniz sizin adınıza kurban etlerini yetim, öksüz, mağdur ve kimsesiz çocuklar ile ihtiyaç sahibi kimselere ulaştıracağız. Allah-u Teala şimdiden hayırseverlerin yapacakları bağışları kabul etsin, onlara ahiret azığı yapsın inşallah." dedi.


Yetimler Vakfından "Kurbanınla Sevindir" projesine destek çağrısı

Yetimler Vakfından "Kurbanınla Sevindir" projesine destek çağrısı

Yetimler Vakfından "Kurbanınla Sevindir" projesine destek çağrısı

Yetimler Vakfından "Kurbanınla Sevindir" projesine destek çağrısı

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.