Yetimler Vakfının Uganda'da yardımları devam ediyor

Yetimler Vakfının Uganda'da yardımları devam ediyor

Yetimler Vakfı, Uganda'da su kuyusu, gıda ve nakdi yardımlarını sürdürüyor.

Yetim, Öksüz ve Kimsesiz Çocuklarla Yardımlaşma Dayanışma ve Eğitim Vakfı (Yetimler Vakfı), Afrika’nın doğusunda yer alan ve maddi imkansızlıklar dolayısıyla insani ihtiyaçlarını karşılamakta sıkıntı yaşayan Ugandalı Müslümanlara yönelik çeşitli yardımlar gerçekleştirdi.

Daha önce Müslümanların ibadetlerini rahat bir şekilde eda etmeleri için cami açan Yetimler Vakfı, cami açılışından sonra sünnet organizasyonu gerçekleştirmişti.

Bir dizi yardım faaliyetlerine devam eden Yetimler Vakfı; su kuyusu, nakdi yardım ve gıda yardımı organizasyonları gerçekleştirdi.

Su kuyusu yardımı

İnsani her türlü sıkıntının baş gösterdiği Uganda'da en büyük sorunların başında temiz su sıkıntısı görülüyor. Temiz su tüketemeyen Müslümanlar, içtikleri kirli su nedeniyle çeşitli hastalıklara yakalanıyor. Bu sıkıntılar nedeniyle su kuyusu projesine önem veren Yetimler Vakfı, daha önce açtıkları bir adet su kuyusuna ilaveten hayır sahipleri adına 4 adet yeni su kuyusu daha açtı.

Gıda yardımı

İçerisinde beş kişilik bir aileye bir ay boyunca yetebilecek miktarda gıda bulunan yardım kolileri önceden tespit edilen Ugandalı yetim, öksüz ve kimsesiz çocukların yakınlarına teslim edildi.

Nakdi yardım

Yetimler Vakfı, Uganda'da bulunan Müslüman okulunda eğitim-öğretim hayatına devam eden öğrenciler ile mağdur yüzlerce aileye nakdi yardımda bulundu. Zor şartlar altında Müslüman okulunda İslam’ın emir ve yasaklarını öğrenmeye çalışan öğrencilere yapılan yardımların kendilerini mutlu ettiğini belirten okul öğretmenleri, İslam’ı öğrenmeye çalışan bu öğrencilere yönelik yardım faaliyetlerinin devam etmesi gerektiğini belirtti.

Kurban eti yardımı

Adak, akika ve şükür kurbanlarının etlerinin Afrika’da bulunan Müslüman kardeşlerine ulaştırılmasını isteyen hayır sahiplerinin kurbanları, Uganda'da kesilerek muhtaç ailelere dağıtımı gerçekleştirildi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler