Yetimler yararına konser düzenlendi

Yetimler yararına konser düzenlendi

Uluslararası Yetimler Vakfı, tüm gelirini yetimlerin ihtiyaçlarını karşılamak ve daha fazla yetime ulaşmak adına konser düzenledi.

İstanbul Yahya Kemal Beyatlı gösteri Merkezi'nde düzenlenen konser Yasin Turna'nın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Konsere; Suriye, Filistin, Yemen, Doğu Türkistan, Tanzanya, Gana gibi ülkelerden STK temsilcileri, HÜDA PAR İstanbul İl Başkanı Erdal Elibüyük, GİK Üyesi Abdullah Aslan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Programda Yetimler Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Sertaç Tekdal, vakfın çalışmaları ve gayesi hakkında bir konuşma yaptı.

Daha sonra konserde ilk olarak Grup Genç sahne aldı. Ardından sırasıyla Mustafa Özcan Güneşdoğdu, Selami Güneş, Muzaffer Gürler, Nurullah Kuray ve Ender Tekin sahne aldı.

Sahnede seslendirilen ilahilerle birlikte alanında duygulu anlar yaşandı. Sanatçı Nurullah Kuray sahne aldığında ise uzun zamandır ağır bir hastalıkla mücadele eden ve Nurullah Kuray’ı da çok seven küçük bir çocuk sahneye davet edildi. Muhammed Yusuf Aydın İsimli çocuk sahnede çok sevdiği Can Can Muhammed parçasını Sanatçı Kuray ile birlikte seslendirdi.

Muhammed Yusuf, daha sonra bayramda biriktirdiği harçlıklarını yetimler için kullanılmak üzere Yetimler Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Muhammed Ali Aysu’ya teslim etti.

Peygamber Efendimiz’in (Sallallahu Aleyhi Vesellem) babası savaşta şehit olduğu için özgün olan Beşir adında bir çocuğu görünce ‘İster misin baban ben annen de Aişe olsun’ diyerek onu sahiplendiğini  hatırlatan Aysu, “Bende buradan şu müjdeyi vermek istiyorum. Ya Resulullah Allah'ın izniyle Muhammed Yusuf’lar yaşadıkça Beşir’ler sahipsiz kalmayacak. Belki Hazreti Muhammed (Sallallahu Aleyhi Vesellem) gibi bir baba, Hazreti Aişe gibi bir anne, Hazreti Fatıma gibi bir abla olamayacağız ama ya Resulullah söz veriyoruz ki biz de onlar gibi olmaya çalışacağız.” dedi.

Aysu, tüm yetim severler adına Muhammed Yusuf’a teşekkür ederek bağışı kabul etti.

Kendisine söz verilen Muhammed Yusuf Aydın ise yetimlere sahip çıkılmasını onların sevilmesini istedi.

Program Yusuf Tutak'ın yaptığı dua ile son buldu.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.