YİK toplantısında Batı'da yükselen İslam düşmanlığı ele alındı

YİK toplantısında Batı'da yükselen İslam düşmanlığı ele alındı

​Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde toplandı.

YİK toplantısı sonrasında, Batı'da yükselişe geçen İslam düşmanlığı konusu ele alındığı belirtildi. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde basına kapalı gerçekleştirilen toplantı yaklaşık 2,5 saat sürdü.

Toplantının ardından İletişim Başkanı Fahrettin Altun yaptığı yazılı açıklamada Kurul üyelerince batı toplumlarında yükselişe geçen yabancı ve İslam düşmanlığı konusunun ele alındığını, İslam dünyasının içinde bulunduğu durum üzerine değerlendirmelerde bulunulduğunu belirtti. 

Altun, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın toplantıda, Batı'nın uzunca bir süre arkasına saklandığı özgürlük, insan hakları makyajı döküldükçe, ırkçı, ayrımcı, barbar ve vandal yüzün kendini belli etmeye başladığını ifade ettiğini aktardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Myanmar'dan Doğu Türkistan'a, Balkanlar ve Kafkaslar'dan Filistin'e kadar farklı coğrafyalarda da Müslümanlar'a yönelik katliam, zulüm, baskı, işgal ve fanatizm uygulamalarının görüldüğünü, en vahim ve iç acıtıcı sahnelere de İslam coğrafyasında şahitlik edildiğini belirttiğini kaydeden Altun, "Kurul üyeleri, İslam dünyasının iç çekişmelerinden kurtarılıp birlik ve beraberliğinin güçlendirilmesi ve dinin özünden neşet etmeyen arkası karanlık yapılarla mücadele hususları üzerine fikir teatisinde bulundu." dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler