Yıkılma tehlikesi bulunan okula sağlam raporu!

Yıkılma tehlikesi bulunan okula sağlam raporu!

Batman'ın Kozluk ilçesinde duvarların çatlayan okula sağlam raporu verildiği iddia edildi.

BATMAN - Kozluk ilçesindeki Kozluk Anadolu Lisesinde inceleme yapan inşaat mühendislerinin, bazı duvarlarının ciddi oranda çatlak olmasına rağmen okula sağlam raporu verilmesi öğrencileri tedirgin ediyor.

 

Okulda incelemelerde bulunan mühendislerin, oluşmaya başlayan çatlakları tehlike olarak görmediklerini belirten Kozluk Anadolu Lisesi öğrencileri, duvar kısımlarında ciddi oranda çatlama olduğunu söylediler.

 

2015 Eğitim-Öğretim yılında yeni yapılan okul binasına gideceklerini söyleyen okul öğrencileri, kendilerinden sonra aynı okulda eğitim-öğretim görecek ilk veya ortaokul öğrencilerinin geleceğini bu durumun onlar için de ciddi manada tehlike olduğunu ifade ettiler.

 

“Onlar için burası çok tehlikelidir”
Bir ay sonra okulların biteceğini ve bu okuldan zaten gideceklerini söyleyen 11. sınıf öğrencilerinden Kadir Gündem, “Biz bu okuldan çıktıktan sonra buraya yeni öğrenciler gelecektir. İlkokul öğrencileri gelecek buraya. Onlar için burası çok tehlikelidir. Yetkililerden yardım bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

 

Yangın merdivenlerini normal merdiven olarak kullandıklarını söyleyen okul öğrencilerinden Muhammed Can Çelik ise, “Burası zaten yangın merdiveni, yangın merdiveninin sağlam olması lazım.” dedi.

 

“Kışın duvarlar kapanıyor, yazın açılıyormuş”
Tavanın tehlike yarattığını söyleyen öğrencilerinden Musab Batı da,“Mühendislerin açıklamasına göre, kışın bu duvarlar kapanıyormuş, yazın açılıyormuş. Ama biz bu konuda öyle olmadığını düşünüyoruz. Çok tehlike yarattığını düşünüyoruz. Buralardan geçerken de korkuyla geçiyoruz.” diye konuştu.

 

Yetkililerden acilen bu duruma önlem alınmasını isteyen okul öğrencileri, gelecek eğitim-öğretim yılındaki küçük çocukların da düşünülmesini istedi. (M. Said Aksoy - İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.