Yılda 20-30 kişi araçların altında kalarak can veriyor

Yılda 20-30 kişi araçların altında kalarak can veriyor

MTDF Genel Başkanı Öter, Mardin’in Kızıltepe ilçesinde çevreyolu olmadığı için yılda 20-30 kişinin ağır tonajlı araçların altında kalarak can verdiğini söyledi.

Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu Başkanı Mehmet Şerif Öter, yaptığı açıklamada, Mardin’in Kızıltepe ilçesinde çevreyolu olmadığı için İpek Yolu’nda sık sık ölümlü ve yaralanmalı trafik kazaların meydana geldiğini belirtti.

Çevreyolu bulunmayan Kızıltepe ilçesinin 300 bine yakın nüfusuyla Türkiye illerinin yarasından büyük olduğuna dikkat çeken Öter, “Ortadoğu ülkelerine yük taşıyan ağır tonajlı araçlar ve doğu illerimize seyahat eden günlük on bine yakın araç, Kızıltepe ilçe merkezi ortasından geçen ve tek olan yolu kullanıyor. Böylesi trafik yoğunluğu olan her yerde çevre yolları, otoban veya battı çıktılar yapılmıştır. Ama ne yazık ki bu konuda Kızıltepe ilçemize negatif ayrımcılık yapılmakta ve bir çevreyolu insanlarımızdan esirgenmektedir. Biz sivil toplum örgütleri olarak bu konuyu defalarca gündeme getirdik ve yetkililere gerek yazılı gerek sözlü olarak talepte bulunduk. Neredeyse her sene birkaç kez İpek Yolu’nu birkaç dakikalığına sembolik de olsa trafiğe kapatmamıza rağmen ne yazık ki yetkililerin duyarsızlığı ve ilgisizliğini kıramadık.” dedi.

“Tüm trafik kazaların vebali duyarsız yetkililere aittir”

Çevreyolu olmadığı için yılda ortalama 20-30 insanın ağır tonajlı araçların tekerlekleri arasında ezilerek feci şekilde can verdiğini vurgulayan Öter, “Ağır tonajlı araçların şehir ortasında ne işi var? En son Alihan Daş, isimli yaşlı bir amca süratle gelen bir Tır aracının tekerlekleri altında metrelerce sürüklenerek feci şekilde hayatını kaybetti. Çevreyolu olmadığı için meydana gelen ölümlü tüm trafik kazaların vebali geçmişten bugüne kadar görev yapmış duyarsız yetkililere aittir. Çevreyolu Kızıltepe için hayatı zaruret olduğundan sivil toplum kuruluşları, muhtarlarımız, genç-yaşlı el ele vererek 100 bin imza toplayıp, bu imzaları Sayın Cumhurbaşkanımıza gönderdik. İmzaların Özel Kalem Müdürlüğü tarafından teslim alındığına dair taahhütlü iade belgesi tarafımıza iletildi.” diye konuştu.

“Adımlar atılmazsa tepkimizi ortaya koyacağız”

Konuşmasının devamında Öter şunları söyledi: “Bu işin peşini bırakmayacağız. Eğer Kızıltepe ilçemize çevreyolu yapılması konusunda gerekli adımlar atılmazsa duyarlı Kızıltepe halkımızla birlikte her türlü demokratik eylem ve tepkimizi ortaya koyacağız. AK Parti Mardin Milletvekillerimiz Sayın Cengiz Demirkaya ve Sayın Şeyhmus Dinçer iktidar partisi mensubu olmaları münasebetiyle bu konuda azami gayret sarf edeceklerini ve Kızıltepe’ye çevreyolu yapılması için gereğini yapacaklarına inanıyorum.”

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.