Yıldırım ilçesinin sorunları Ankara’ya taşındı

Yıldırım ilçesinin sorunları Ankara’ya taşındı

AK Parti Grup Toplantısı’na katılan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, ilçenin sorunlarını Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Bakanlara iletti.

Bursa Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı Hüdayi Yazıcı ve Yıldırımlı Muhtarlardan oluşan heyet, Türkiye Büyük Millet Meclisine giderek AK Parti Grup Toplantısı’na katıldı.

TBMM’deki grup toplantısına katılan heyet, grup toplantısında anons edildi.  Grup toplantısı sonrasında Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Başkan Edebali ve beraberindeki heyeti ziyaret ederek muhtarlar ve heyettekilerle tek tek görüştü.

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun da kendileri ile görüştüğünü belirten Başkan Edebali, Başbakan Davutoğlu ile Yıldırım ilçesi hakkında karşılıklı fikir alış verişinde bulunduklarını söyledi. Edebali; “Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu, bizlerle ve muhtarlarımızla sohbet ederek mahallelerimiz hakkında bilgi aldı. Mahalle isimlerini duyunca heyecanlandığını söyleyen Davutoğlu, Yıldırım’ın kadim medeniyet beşiği olduğunu söyledi. Son Bursa ziyaretinde Ulucami’deki heyecanı unutamadığını bize iletti. Ayrıca Başbakanımız aynı heyecanla bugün tekrar Bursa’ya geleceğini bize hatırlattı” ifadelerini kullandı.

Kaçak yapılara elektrik ve su verilmemesi konuşuldu

Ankara’daki temaslarını sürdüren Yıldırım Belediye Başkanı Edebali ve beraberindeki heyet, daha sonra Çevre ve Şehircilik Bakanlığında Bakan Yardımcısı Muhammet Balta ile bir araya geldi.

Yıldırım İlçesi mahalle muhtarlarının da katıldığı toplantı da kentsel dönüşüm projesinin yanı sıra, 2004 yılından itibaren mahallelerde yaşanan kaçak yapılara elektrik ve su verilmemesi konusunu Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta’ya aktardılar.

Başkan İsmail Hakkı Edebali, “Toplantı oldukça verimli geçti. İlçe Başkanımız Hüdayi Yazıcı ve muhtarlarımızla beraber yaşanan sorunları ve geleceğe dönük çalışmalarımızı Bakan Yardımcımız Muhammet Balta’ya aktardık. Kendisi de konu hakkında çalıştıklarını bu toplantı sayesinde bütün detayların düşünülerek özel bir çalışma yapacaklarını aktardı” dedi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.