Yıldırım'da haşere ile mücadele

Yıldırım'da haşere ile mücadele

Bursa’nın Yıldırım ilçesinde haşere ile mücadele kapsamında dere kenarları, yağmur suyu kanalları, su birikintileri ilaçlanıyor.

Yaz aylarının en büyük sorunlarından biri olan haşereyle mücadele eden Yıldırım Belediyesi, dere kenarları, yağmur suyu kanalları, su birikintilerini ilaçlıyor.

Bir araç ve 5 personel ile yapılan ilaçlama çalışmaları pazar yerleri, çöp konteynerleri başta olmak üzere Yıldırım sınırları içerisinde bulunan bütün mahallelerde yapılıyor. Mahallelerde yapılan günlük ilaçlamaların yanı sıra belirli periyotlarla dere kenarları, su birikintileri, yağmur suyu kanalları, kanal bacaları gibi haşere üreme alanları da ilaçlanıyor.

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Halkımızın sağlığını tehdit eden karasinek ve sivrisineklere yönelik olarak, mücadelemiz devam ediyor. Mikropları kolayca üreten ve yayılmasına yol açan haşerelere karşı ilaçlama ekiplerimiz tüm önlemleri alıyor. Halkımız rahat bir nefes alsın diye, imkânlarımızı yoğun şekilde kullanıyoruz.” diye konuştu.

Haşere ve sineklerin üremesinde en önemli etkenlerin başında çöp ve evsel atıklarının bulunduğu belirtilirken ilaçlama çalışmaları kadar vatandaşların çöplerini de en doğru zamanda dışarı çıkarması gerektiği ifade edildi.   (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler