Yıldırım'dan İstanbul'da devam eden oy sayımlarına ilişkin açıklama

Yıldırım'dan İstanbul'da devam eden oy sayımlarına ilişkin açıklama

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Binali Yıldırım, yeniden yapılan oy sayımları sonucu rakibiyle aralarındaki farkın büyük orandan düştüğünü hatırlatarak, "Bu şunu gösteriyor: Oylar sandıkta iç edilmiştir. Bu kadar açık." dedi.

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Binali Yıldırım, AK Parti İstanbul İl Başkanlığında basın toplantısı düzenledi.

Seçim sonuçlarına itiraz süreçlerinin, her seçimde olduğunu hatırlatan Yıldırım, seçimlerin ilk itirazın 1946'da CHP tarafından yapıldığına değindi.

Yıldırım, "Dolayısıyla itiraz kültürü CHP'ye yabancı değildir. Bugün bu itiraza tahammülsüzlük esasında anlaşılabilir değildir. 2014 seçimlerinde de CHP Ankara seçimlerini itiraz süreçlerinden sonra hem Anayasa Mahkemesi'ne hem de Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne kadar götürmüştür. Antalya'da da aynı süreci işletmiştir. Bunları niye söylüyorum. Biz hukukun peşindeyiz, vatandaşlarımızın verdiği oyun sandıkta iç edilmesinin önüne geçmeye çalışıyoruz. Bunu da kısmen başardık. Başlangıçta 29 bin-27 bin açıklanan rakamlar bugün 12 bin 200 seviyesine gerilemiştir." dedi.

"Oylar sandıkta iç edilmiştir"

"İki parti veya iki aday birbirine yakın oy aldığı halde neden aradaki fark benim lehime artmaktadır." diye soran Yıldırım," Normalde yanlışlık varsa bu yanlışlığın her iki aday için de aynı şekilde olması icap eder ve sandıktaki düzeltmelere ihtiyaç kalmaz. Bu şunu gösteriyor. Oylar sandıkta iç edilmiştir. Bu kadar açık. Bizim oylarımız karşı adaya yazılmıştır. Bunlar tespit edebildiklerimiz. Bugüne kadar oyların sadece yüzde 10'u sayılabilmiştir. Biz eminiz ki bu oyların tamamı sayılabilmiş olsaydı eğer rakip aday CHP rıza gösterseydi, mutlaka bu seçimin sonucu böyle olmayacaktı. Bu fark kapanacak ve tersine dönecekti. Bunu rahatlıkla söyleyebiliriz." ifadelerini kullandı.

Yıldırım, Maltepe'deki sayımın da tamamlanmasıyla bu süreçlerin tamamen bitmiş olacağını, böylece YSK'nın bir karara varmış olacağını söyledi.

Seçimde yapılan usulsüzlüklerin yanlışlıklar, şaibeler ve oy hırsızlıklarıyla sınırlı olmadığını belirten Yıldırım, Büyükçekmece'deki olayın da seçimdeki yanlışlıkların arasında olduğunu belirterek bu ilçedeki seçmen naklinin "sahtekarlık" olduğunu savundu.

Yıldırım, "Yani kendi iradenizle seçmen nakli yapmıyorsunuz, bilgisayarın başında, belediyeden aldığınız numaratajı kullanarak, bir de belediyenin iş yaptığı müteahhitlerin işçilerine, hepsine TC kimlik numaralarını alarak oturduğunuz yerden bu seçmen girişlerini yapıyorsunuz. Ne kadar hazin bir durum ki Milliyetçi Hareket Partisi ilçe başkanı, bizim müttefikimiz, evinde 6 tane seçmen yapılmış, haberi yok. Kepazelerin geldiği boyutu görüyorsunuz. Bu arkadaş kim? CHP'li Büyükçekmece Belediyesinden nüfusa geçici görevlendirilen biri. Seçmen ağırlığını CHP lehine değiştirmek için önceden planlanmış, hazırlanmış bir iş. İtiraz edilmesine rağmen süreç bittiği için askı süreci devam etmemiş, iptal edilebilecek kadar iptal edilmiş ama diğerlerine bir şey yapmamışlar." diye konuştu.

Yıldırım, sayımların uzamasının sebebinin heyet sayısının azlığından kaynaklandığını ifade etti.

Sandıklarda 3 pusula yerine 2 pusula verildiği iddialarının olduğunu aktaran Yıldırım, "İlçe belediye başkanı adayı, belediye meclis üyesi adayı pusulası, büyükşehir adayının pusulası bazı sandıklarda verilmiyor. Bu da üzerinde durulması gereken önemli bir konudur. Bu da bu işin organize edildiğini, planlandığını ortaya koyan somut bir şüphedir. Mutlaka dikkate alınması gerekir. Onlarca delilden bahsedebiliriz." diye belirtti.

"Murdar olmuş bir seçim"

Yıldırım, "Bu seçim, başlı başına murdar olmuş bir seçimdir. Murdar etin de kavurması olmaz." MHP ilçe başkanının evine 6 seçmen yazılmış, haberi yok. Kepazeliğin geldiği yere bakın." ifadelerine dikkat çekti.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.