Yıldırımlılar sabah namazında buluştu

Yıldırımlılar sabah namazında buluştu

Yıldırım Belediyesi Ve Yıldırım İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen 'Sabah Namazında Buluşalım' etkinliği Emir Sultan Camii'nde gerçekleştirildi.

BURSA- Yıldırım Belediyesi ve Yıldırım İlçe Müftülüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen ‘Sabah Namazında Buluşalım’ etkinliğinin ilki Emir Sultan Camiinde gerçekleştirildi.

 

Birlik ve beraberliği arttırmak amacıyla Yıldırım Belediyesi ve Yıldırım İlçe Müftülüğü tarafından organize edilen ‘Sabah Namazında Buluşalım’ etkinliği Emir Sultan Camii’nde Yıldırımlıların yoğun katılımı ile gerçekleştirildi. Kur’an-ı Kerim Tilaveti, sohbet, sabah namazı, tesbihat ve dua ile başlayan etkinlik, cami çıkışında çorba ikramı ile son buldu.

 

Programının sonunda etkinlik ile ilgili açıklamalarda bulunan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Bugün de İlçe Müftülüğümüz ile birlikte hayata geçirdiğimiz ‘Sabah Namazında Buluşalım’ etkinliğimizi ilçemizin en önemli manevi şahsiyetlerinden biri olan Emir Sultan’ın kabrinin bulunduğu Emir Sultan Camiinde gerçekleştirdik. Bu buluşmaların amacı milli birlik ve beraberliğe katkı sağlamaktır” dedi.

 

“Ne mutlu ki âlimlerin, ariflerin ikamet etmiş olduğu ruhaniyetli bir şehirde yaşıyoruz”

Yıldırım’ın bu açıdan şanslı olduğunu söyleyen Başkan Edebali, “Ne mutlu ki âlimlerin, ariflerin ikamet etmiş olduğu ruhaniyetli bir şehirde yaşıyoruz. Bu anlamda muazzam bir potansiyelimiz var. Bunu daha da perçinlemek için hemşehrilerimizle sabah namazında buluşup dualar etmek, aynı havayı solumak ve bir tas çorbayı birlikte içmek bizim için manevi lezzeti çok fazla olan bir ziyafet oldu.” şeklinde konuştu.

 

Etkinliğin her cumartesi günü farklı bir camide gerçekleşeceğini açıklayan Başkan Edebali, “Buluşmalarımız Yeşil Cami, Yıldırım Camii ve daha sonra farklı camilerimizde devam edecek.” dedi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.