Yılın başından bu yana esir alınan Filistinli çocuk sayısı bini aştı

Yılın başından bu yana esir alınan Filistinli çocuk sayısı bini aştı

Filistin Esir Araştırmaları Merkezi, siyonist işgal rejiminin Filistinlilere yönelik gerçekleştirdiği alıkoymalara ilişkin yayımladığı rapora göre, bu yılın başından bu yana esir alınan Filistinli çocuk sayısının bini aştığı kaydedildi.

Merkezden yapılan yazılı açıklamada, işgal rejiminin içinde bulunduğumuz yılda alıkoyma politikalarının hedefine Filistinli çocukları yerleştirdiğine dikkat çekildi.

Özellikle çocuklara yönelik alıkoymaların sistemli bir şekilde arttığına vurgu yapılan açıklamada, bu yılın başından itibaren siyonist işgalciler tarafından esir alınan Filistinli çocuk sayısının 1000'i bulduğu, bunlardan 73'ünün 14 yaşın altında olduğu belirtildi.

Alıkoymalarda özellikle çocukların seçilmesinin bir yıldırma politikası olduğuna işaret edilen raporda, bu uygulamanın, direnişin temel ayaklarından biri olan gençleri direnişe katılmaktan alıkoyma amaçlı olduğuna vurgu yapıldı.

Gençleri eğitimden mahrum bırakarak geleceklerini çalmayı hedefleyen bu uygulamaların asıl gayesinin; zayıf ve korkak bir nesil meydana getirmek olduğuna dikkat çekildi.

Filistinli çocukların esir alındıkları ilk andan itibaren kötü muameleye ve işkenceye maruz kaldıklarına yer verilen raporda, çocukların bazen sabaha doğru evlere baskın düzenlenerek yataklarından kaldırılıp götürüldükleri, bazen de caddelerde vahşi yöntemlerle, hakaretlerle, şiddetli bir şekilde darp edilerek sorgulama merkezlerine götürüldükleri, sonra da oralarda kendilerine işkence edildiği yer aldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.