Yılın ilk karı çadırlarda yaşayan depremzedeleri zor durumda bıraktı

Yılın ilk karı çadırlarda yaşayan depremzedeleri zor durumda bıraktı

Pütürge Ziraat Odası Başkanı Kürşat Ayaydın, Pütürge ilçesinde yağan kar nedeniyle kış mevsimin çok çetin geçtiğini, evleri yapılamayan depremzedelerin zor durumda kaldığına dikkat çekti.

Dün gece Malatya'nın Pütürge ilçesinde yağan kar yağışı neredeyse yarım metreyi bulurken, birçok kırsal mahallede yollar kapandı. Haber verilmesi üzerine Büyükşehir Belediyesi karla mücadele ekipleri, kapanan köy yollarını açtı.

Malatya'da özellikle yaklaşık 2 bin rakımların bulunduğu kırsal kesimlerde kış mevsimi çok çetin geçiyor. Vatandaşlar Pütürge ilçesine yağan mevsimin ilk karına sevinirken, 24 Ocak depreminin ardından yapılacak köy evlerinin hala yapılamaması depremzedeleri kara kara düşündürüyor!

Pütürge Ziraat Odası Başkanı Kürşat Ayaydın, özellikle Pütürge ilçesinde kış mevsiminin çok çetin geçtiğini ve bundan en çok etkilenecek olanların ise evleri yapılamayan depremzedeler olduğunu söyledi.

Ayaydın, "24 Ocak'ta Elâzığ Sivrice merkezli meydana gelen depremde ilimiz ve özellikle Pütürge ile Doğanyol ilçelerimizde can kaybı ve maddi hasar oluşmuştu. Konutlarımızla birlikte ahırlarımız da depremde büyük zarar gördü. Bundan kaynaklı vatandaşlarımız ve çiftçilerimiz hayvan yemlerini hasarlı ahırlarda tutamadıkları için mecburen hayvanlarını satmak zorunda kaldılar. Pütürge ve Doğanyol ilçelerinde gerek çiftçilerimizin tarımsal faaliyetleri gerekse hayvancılık faaliyetleri büyük bir sekteye uğramıştır. Bu konuda devletimizin ivedilikle çiftçilerimize hayvan çadırları sağlaması gerekmektedir. Yoksa Pütürge ve Doğanyol ilçelerimizde hayvancılık gitgide bitme noktasına gelecektir!" dedi. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.