Yıllardır tamamlanamayan ​Diyarbakır Kayapınar'daki Hz. Ali Camii hayırseverlerin yardımını bekliyor

Yıllardır tamamlanamayan ​Diyarbakır Kayapınar'daki Hz. Ali Camii hayırseverlerin yardımını bekliyor

​Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesinde 6 yıldan beri tamamlanamayan cami, hayırseverlerin yardımını bekliyor.

Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesi 75 Yol’da bulunan ve 6 yıldan beridir tamamlanamayan Hz. Ali Camii, hayırseverlerin yardımını bekliyor.

Yüzde 80’i tamamlanan caminin içerisinde konferans salonu, kreş, Kur'an kursları ve gelişim merkezi bulunuyor.

Vatandaşlar, caminin tamamen tamamlanıp faaliyete geçmesi için hayırseverlerden yardım bekliyor.

Vatandaşlardan Mehmet Sezai Saylık, devlet yetkililerine seslenerek, yardımda bulunmalarını istedi.

Cami içerisinde kreş, gelişim merkezi, yatılı Kur'an kursunun tamamlanarak faaliyete geçtiğini söyleyen Saylık, "Şu anda inşaatın yüzde 80’i bitmiş yüzde 20’si kalmış. Bu yüzde 80’in içinde müftülük var. 532 kişilik konferans salonu var. 150 kişilik yatılı hafız Kur'an kursu faaliyettedir. Gelişim merkezi, kreş bitmiş şu anda faaliyettedir." dedi.

Saylık, iş adamlarından camiye yardım konusunda duyarlılık beklediklerini belirterek "Şu anda halı ihtiyacımız var.  Nakış, mihrap, caminin çevresi… Bu gibi şeyler kalmış. Bir buçuk milyon TL ihtiyacımız var. Değerli iş adamlarımıza, hayırsever iş adamlarımıza sesleniyoruz, duyarlı olsunlar. Devlet büyüklerimize sesleniyoruz, lütfen biraz duyarlı olsunlar. Camimizin inşaatı devam etmektedir." ifadelerini kullandı.

Necati Kızıl da küçük bir mescitte namaz kılmak zorunda kaldıklarını belirterek, hayırseverlerin cami inşaatına el atmalarını istedi.

Kızıl, "Hayırseverlere, devlet büyüklerimize, mülki amirlere sesleniyoruz. Bizlere yardımcı olsunlar. Bu yüzde 20 kalan bölümün de bitmesini istiyoruz. Yukarıda namaz kılmak istiyoruz. Şu an namaz kıldığımız yer küçük bir mescittir. İnsanlar namaza geldiği zaman, bayram namazlarında, Cuma namazlarında yer kalmıyor, geri gidiyorlar. Hayırseverlere sesleniyoruz, yardımcı olsunlar." şeklinde konuştu.

Kızıl, yardım etmek isteyenlerin, ihtiyaç duyulan malzemeleri direkt kendilerinin de alabileceğini, cami derneğine bağış yapmak gibi bir zorunluluğun olmadığını sözlerine ekledi.

İLKHA

















HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler