Yılmaz, Hani esnafının sıkıntılarını dinledi

Yılmaz, Hani esnafının sıkıntılarını dinledi

HÜDA PAR heyeti Diyarbakır’a bağlı Hani ilçesinde bulunan esnaf ve işyerlerini ziyaret etti.

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yılmaz ve beraberindeki heyet, Diyarbakır’ın Hani ilçesi esnafını ziyaret ederek sorun ve şikâyetleri dinledi.

Hani esnafı ziyareti sonrası ilçeye bağlı Abacılar (Nêrib) köyüne geçerek köy sakinlerinin sorunlarına kulak veren Yılmaz, Hani esnafının eskiye göre daha rahat bir ortamda çalıştığını söyledi.

Esnaf ziyareti ilgili açıklamalarda bulunan Yılmaz, “Bugün Hani ilçemizin esnafını ziyaret ettik. Esnafımızın durumun geçmişe oranla daha iyi olduğunu gördük. Hizmet noktasında bazı beklentileri var. Çarşının büyütülmesi yönünde talepler var. Esnafımızın talebi huzur ortamının devam etmesidir. Rabbim işlerini bereketlendirsin.” ifadelerini kullandı.

Kamu personeli alımlarında torpil yapıldığı yönünde halkın genel bir kanısının olduğunu da dile getiren Yılmaz, böylesi bir durumun halkı mağdur edeceği gibi güven ortamını da zedeleyeceğini söyledi.

Diyarbakır’ın tüm ilçelerinde benzer sorunlarla karşılaştıklarını belirten Yılmaz, “Halkla yaptığımız görüşmelerde İŞKUR alımlarında adil davranılmadığını; liyakate, mağduriyete göre değil de adam kayırma şeklinde alımların olduğu şeklinde bize bazı şikâyetler oldu.  Bu şikâyetler, sadece buraya özgü değil. Diyarbakır'ın tüm ilçelerinden bize bu yönde şikâyetler geliyor. Özellikle belediyeye İŞKUR üzerinden yapılan personel alımlarında mülakata değil de genellikle torpil, adam kayırma şeklinde alımların yapıldığı yönünde şikâyetler var. Bu noktada yetkililerin muhtaçlara, ihtiyaçlara göre ve adil bir şekilde alım yapması gerekiyor.” şeklinde konuştu.

İLKHA





















Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.