Yılmaz: Herkes küçük esnafa sahip çıkmalı

Yılmaz: Herkes küçük esnafa sahip çıkmalı

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde esnafı ziyaret eden HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı M. Hüseyin Yılmaz, sorun ve sıkıntılara yönelik esnafın ilgi ve alaka beklediğini söyleyerek, herkesin küçük esnafa sahip çıkması gerektiğini vurguladı.

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı M. Hüseyin Yılmaz, beraberindeki heyet ile Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde Karabehlül Bey esnafını ziyaret ederek sorun ve sıkıntılarını dinledi.

Birçok yerde olduğu gibi Silvan'da da esnafın sorunlarını dinlediklerini belirten Yılmaz, genel olarak esnafın işsizlikten dert yakındığını belirtti.

Bölgede yaşanan olaylardan dolayı esnafın zor günler geçirdiğini belirten Yılmaz, özellikle hükümetin bölge esnafına yönelik pozitif ayrımcılık yapması gerektiğini dile getirdi.

Yerel yetkililerin de esnafın sorunlarına eğilmesi gerektiğini belirten Yılmaz, esnafın ekonomik olarak çıkmaza girmesinin bölgenin genel olarak ekonomik sorun yaşamasına neden olduğunu ifade etti.

Özellikle küçük esnafı destekleyecek ekonomik politikaların uygulanmasının önemli olduğunu belirten Yılmaz, haksız rekabetin de önünün alınması gerektiğini vurguladı.

Yılmaz, "Esnafımızın sıkıntı ve sorunların dinledik. Silvan esnafının ilgi ve alakaya muhtaç olduğunu gördük. Bunu kendileri de dile getiriyor. Biz yaşanan sıkıntıların giderilmesi için yetkili mercilere ulaşacağız. Sorunların çözümü için çaba sarf edeceğiz. Herkesin küçük esnafa sahip çıkması gerektiğine inanıyoruz. Kıt imkânlarla evlerine ekmek götürmeye çalışan esnafın omuzlarındaki yük kaldırılmalıdır. Esnafın sırtındaki vergi ve SGK yükü hafifletilmelidir. Burada en büyük görev hükümete düşüyor. Yaşanan sorunlar görülmeli ve giderilmelidir. Bu anlamda her zaman esnafımızın sesi olmaya devam edeceğiz."

Esnaftan yoğun ilgi gören Yılmaz, daha sonra beraberindeki heyetle Selahattin Eyyubi Camii'nde öğle namazını kıldı. Cami cemaatinin hal ve hatırını da soran Yılmaz, daha sonra hasta ziyaretlerinde bulundu.

İLKHA







































































































Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler