Yılmaz: PKK ile Helalleşmeye Hazırız

Yılmaz: PKK ile Helalleşmeye Hazırız

Hür Dava Partisi (Hüda-Par) Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hüseyin Yılmaz, Ekspres Gazetesini ziyaret ederek, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Hüda-Par Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hüseyin Yılmaz, beraberindeki Kayapınar Belediye Başkan adayı Şaban Yılmaz, Yenişehir Belediye Başkan adayı Fikri Karavil, Sur Belediye Başkan adayı Mahmut Uçar ile birlikte Ekspres Gazetesi imtiyaz sahibi Muzaffer Arık’ı ziyaret etti. 

Yapılan ziyarette seçim çalışmalarını ve gündemi değerlendiren Yılmaz, önemil açıklamalarda bulundu. Diyarbakır’a hizmet için yola çıktıklarını belirten Yılmaz,”İdeali ve iddiası olan partiyiz. Bütün adaylarımız yerli. Kim hangi ilçedense adaylarımızı o ilçeden gösterdik.

Bizde şaibeli hiç kimse yok. Hepsi namazında niyazında olan kişiler. Adaylarımızın tümü hizmet eksenli faaliyet yürüten arkadaşlarımızla yola çıktık. Bu adaylarımız kentin tüm sorunlarını iyi biliyor. Örneğin Sur belediye başkan adayımız bir imam. Bu arkadaşımız Sur İlçesinde yüzlerce serseri ve berduşu ıslah edip camiye kazandırdı” dedi.

Antep ile yarışıyorduk, şimdi Elazığ’ın bile gerisine düştük

Diyarbakır’ın imajını değiştirdiklerini belirten Yılmaz, “Dünya daha önce Diyarbakır’ı taş ve Molotofla biliyordu. Biz Molotof ve taş yerine dünyaya Diyarbakır’ı peygamberler ve sahabeler şehri olan bir kent olarak öne çıkardık. Belediyeler kentin tüm sorunlarıyla ilgilenmeli. Mevcut belediyenin bir çok konuda eksikliği vardır. Bu kentte onlarca fakir olmasına rağmen tek bir aş evi yoktur.

Belediyenin görevi sadece çöp toplamak değildir. Bunu toplarken de minnet ediyorlar. Bağlarda çöpler doğru dürüst toplanmıyor. Diyarbakır halkı kimin ne yaptığını ne ettiğini iyi biliyor. Biz belediyelere gelirsek kentin kaderini değiştireceğiz. İnsanlar ben Diyarbakırlıyım demekten utanmayacak. 15 yıl önce Diyarbakır Gaziantep’le yarışıyorduk. Şimdi Elazığ’ın bile gerisine düştük” diye konuştu.

Baydemir’e hafif raylı sistem eleştirisi

Hükümetinde belediyeler kadar suçlu olduğunu dile getiren Yılmaz, “Bu kentte hiç ihtiyaç duyulmamasına rağmen kalkıp hipodrum yapıldı. Devlet kendi eliyle vatandaşa kumar oynatıyor. Hükümet eksiklikleri olabilir ama yatırımları da oldu. Bazı kavşaklar yapıldı. Ama belediyeler o çalışmaları da kendileri yapıyormuş gibi gösteriyor. Mecliste bulunan vekiller ne yazık ki bu kent için hiçbirşey yapmıyor. Bunların becerisizlikleri yüzünden bu kentte doğru dürüst bir şey yapılmadı.

Bu nedenle yerelde iktidar olursak hükümeti hizmet noktasında zorlayacağız. Çünkü Diyarbakır bugüne kadar hizmet görmedi. Mevcut belediye başkanı 10 yıl önce hafif raylı sistemden tutun bir çok vaatte bulundu ama hiçbirini yerine getirmedi. Biz vaat ettiğimizi yaparız. Raylı sistem bizim olmasa olmazlarımızdandır. Önce kısa vade de ne kadar hırsızlık yapılmış, onları belirleyip ona göre bir yol haritası çizeceğiz.

BDP’li belediyeler hırsızlık yapmadıklarını söylüyor, peki yapmadıklarsa hizmet neden yapılmadı. Paraların yarısı kayıp. Bunların üzerine neden gidilmediğini de biliyoruz. Çünkü devletin derin devleti ile onların derin devleti anlaştı. Belediyelerde rüşvetsiz iş görülmüyor. Devlet zamanında bunların üzerine gitseydi bunlar ortaya çıkardı. Ne yazık ki bunlar temiz bir belediyecilik yapmadı. Bugün bina yapacaksanız önce Kandil ve KCK’nin payını vereceksiniz. Biz belediyenin tüm imkanlarını halka sunacağız” şeklinde konuştu.

PKK ile helalleşmek istiyoruz

Kürt sorunuyla ilgili bakış açılarının farklı olduğunu dile getiren Yımaz, “Biz yerelde hizmet, mecliste siyaset yapacağız. Siyasetin yükünü vatandaşa yüklemeyeceğiz. İlkokula giden bir çocuğa para verip ta attırmayacağız. Kürt sorunun bu noktaya gelmesinde iktidarın büyük payı var. Devlet Kürtlere nasıl ki bir gecede haklarını gasp ettiyse bir gecede de hakları iade edilmeli. Bizde Kürtçe resmi dil olsun isteriz ama şuan ortam uygun değil. Kürt sorunu bir süreçtir, buda zamanla çözülür.

PKK Kürt sorunun çözümünü istiyorsa önce kendi iç barışını sağlasın. Bu konuda samimi olsaydılar iç barışlarını sağlarlardı. PKK ile güvenlik güçleri arasında bir çatışmasızlık var, ama PKK bölgedeki halkla çatışması hala sürüyor. Çözüm süreci ile birlikte sivil insanlara saldırılar arttı. PKK dışında kendi halkımıza zarar veren başka örgüt yok. 2006’dan buyana derneklerimiz defalarca saldırıya uğradı. Hepsinde duyarlı açıklamalar yaptık. Ama PKK kanadından Murat Karayılan dışında eylemleri eleştiren kimse olmadı.

Fırat Anlı bir konuşmasında belediyeler düşmanın eline geçmesin diyor. Düşman kim bunu açıklasınlar. Elazığ’dan gelen ve Türkmen olan biri düşman değil biz mi düşmanız. Biz bütün bunlara rağmen PKK ile helalleşmek istiyoruz. Ama gidip zorla da bizle barışın diyecek halimiz yok. Biz Kürtlerin kendi iç barışlarını sağlamasını istiyoruz. Taş ve şiddet yerine fikirsel mücadeleler ön planda olsun. Biz şiddeti hiçbir zaman benimsemiyoruz. Diyarbakır kan ve göz yaşına duydu” dedi.

Mor çatılar yerine, yeşil çatılar yapacağız

Kadın örgütlerine tepki gösteren Yılmaz, “Bazı kadın örgütleri kalkıp ‘biz kimsenin namusu değiliz’ diye pankart açıyor. Biz bu anlayışa karşıyız. Kadın namustur. Biz namuslu Kürtleriz. Bu anlayış nedeniyle kadınlar başı boş kalıyor ve şiddete maruz kalıyor. Biz şiddet gören ve mağdur olan kadınlarımız için mor çatılar değil, yeşil çatılar yapacağız. Her Diyarbakırlı da böyle düşünüyor” ifadelerini kullandı.

Valilik, topçu ve popçu getirerek gençleri yozlaştırıyor

Diyarbakır’da yaşanan hırsızlık, fuhuş ve uyuşturucu kullanımı ile ilgili de konuşan Yılmaz, “Diyarbakır’da 12 resmi kayıtlı hırsız var. Fuhuş 12 yaşa inmiş. Devlet bzi dinleyeceğine bu Akalsızlıkların üzerine neden gitmiyor. Valilik, topçu, popçu getirip gençlerimizi yozlaştırıyor, belediyeler ise festivaller adı altında gençleri yozlaştırıyor” dedi. (Güneydoğu Ekspres)

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.