YKS sınavının Doğubayazıt’ta da yapılmasını istiyoruz

YKS sınavının Doğubayazıt’ta da yapılmasını istiyoruz

YKS sınavlarının, memleketleri olan Doğubayazıt’ta da yapılamasını istediklerini belirten Doğubayazıtlı öğrenciler, yaşadıkları sıkıntılardan şikâyetçi oldular.

YKS sınavı dahil bütün ÖSYM sınavlarının kendi memleketleri olan Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde de yapılmasını talep eden öğrenciler, yaşadıkları sıkıntıları İLKHA’ya anlattılar.

YKS sınavından bir gün önce Iğdır’a geldiğini belirten Üniversite adaylarından Ercan İlhan, ilçelerde de sınavların yapılması gerektiğini söyledi.

YKS sınavı için Doğubayazıt’tan Iğdır’a gittiğini ve barınma sıkıntısı yaşadığını söyleyen İlhan, “Biz, üniversite adayları olarak sınava aylardır hazırlanıyoruz. Sınav kaygısının yanında birde sınava nerede gireceğimizin kaygısını yaşıyoruz. Bu bence bir öğrenciye fazla oluyor. Sınava girmek için Iğdır’a yolculuk yapmak zorundayız ve bu durum beraberinde belli başlı bazı sıkıntılar getiriyor. Bir - iki gün öncesinden Iğdır’a gitmek zorundayız. Oraya gidince barınma sıkıntısı, yiyecek-içecek temin etme sıkıntısı yaşıyoruz. Bunların yanında, bazı arkadaşlarımız sınav günü sabahtan sınavdan birkaç saat öncesinden yola çıkıp sınava gitmeye çalışıyor. Buradaki sıkıntılar daha fazla çünkü yaz ayındayız sıcaklığın beraberinde getirdiği o yorgunluk veya arabada meydana gelebilecek herhangi bir sıkıntı öğrencinin, sınava karşı olumsuz bir psikoloji içerisinde gitmesine neden olabilir. Bunların olmamasını istiyoruz. Elbette tek çözüm her ilçede bir sınav merkezi kurulmasıdır. Eğer bu halledilirse bence bütün mağduriyetlerin önüne geçilebilir.’’dedi.

‘’Yabancısı olduğumuz şehirlerde okullarımızı bulmakta zorlanıyoruz’’

YKS sınavı içi yaklaşık 100 km yol kat ettiğini belirten Mehmet Demir ise sınava gireceği okulları tanımadığını söyledi.

Ağrı’nın yollarına yabancı olduğunu belirten Demir, “YKS sınavı için yaklaşık 100 km yol kat ettim. Sınavdan önce Ağrı’ya geldim ki yabancısı olduğum yolları tanıyayım. Çünkü Ağrı’ya yabancıyım ve sınav günü gelirsem okulun yolunu bulana kadar sınava geç kalacağım endişesini taşıyorum. Sınav günü öncesi gittiğimde de barınma endişesi taşıyorum. Yetkililerin bu işe bir el atması lazım. Yani Doğubayazıt’ta bir sınav yapılamıyor mu?” dedi.

“Memleketimizde sınava girsek daha verimli olur”

Sınava girecek öğrencilerin Ağrı ya da Iğdır’a gitmek zorunda kaldıklarını ve bununda öğrenciye olumsuz yansıdığını belirten Emrah İlhan ise şunları söyledi:

“ÖSYM sınavlarının Doğubayazıt’ta olmasını istiyoruz. Çünkü öğrencilerin, sınava girmek için Ağrı ya da Iğdır’a gitmesi gerekiyor. Dolayısıyla sıkıntısı oluyor. Bir gün önceden gittiğin zaman da yer bulma sıkıntısı yaşıyoruz. Onun için sınavların Doğubayazıt’ta olmasını istiyoruz. Eğer sınava bir gün önceden değil de sınav günü gidersek saat 10.00’da olan sınava yetişmekte zorluk yaşıyoruz. İnsan o heyecanla, o stresle sınava girdiğinde sıkıntı yaşıyor. Memleketimizde sınava girsek daha verimli daha olumlu olacağını düşünüyorum.’’

Konu hakkında açıklamalarda bulunan HÜDA PAR Doğubayazıt İlçe Başkanı Adem Okci ise ÖSYM sınavlarının Doğubayazıt dışında yapılıyor olmasının, öğrencileri çok büyük sıkıntılara soktuğunu ifade etti.

Okci, ‘’Doğubayazıt 120 bin nüfuslu büyük bir ilçemiz ve böylesine büyük bir ilçede ne yazık ki ÖSYM bünyesinde yapılan sınavlar için öğrencilerimiz Ağrı veya Iğdır’a gidiyor. Haliyle bu sınavlara giren binlerce öğrenci ya yollarda perişan oluyor ya da aynı şekilde bir gün öncesinden giden öğrenciler gittikleri yerde barınma sıkıntısı yaşıyor. Yabancı oldukları bu şehirlerde okullarını bulmakta zorlanıyorlar. Bu şartlar altında sınava giren öğrenciler sınavlarına ya geç kalıyorlar ya da yol yorgunluğuyla sınavlarda zorluk çekiyorlar.’’ dedi.

YKS sınavına giren öğrencilerin başarılı olmalarını temenni ettiklerini belirten Okci, açıklamasını şöyle sonlandırdı:

“Bu sorunların yetkili mercilerce en acil şekilde çözüme kavuşturulması ve bu mağduriyetlerin önüne geçilebilmesi için adım atmaları gerekmektedir. Hasseten bu sınavda Doğubayazıt’taki öğrencilerimiz gibi mağduriyet yaşayan tüm öğrencilerimizin Allah yar ve yardımcısı olsun diyorum.’’

İLKHA







HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.