YÖK’te “Yükseköğretimde Mesleki Eğitim Çalıştayı” düzenlenecek

YÖK’te “Yükseköğretimde Mesleki Eğitim Çalıştayı” düzenlenecek

​Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından “Yükseköğretimde Mesleki Eğitim Çalıştayı” düzenlenecek.

Yükseköğretim Kurulu tarafından, genç istihdam oranının artırılması ve yeni dönemde yükseköğretimde mesleki eğitimin yol haritasının belirlenmesi amacıyla YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’ın katılımlarıyla “Yükseköğretimde Mesleki Eğitim Çalıştayı” düzenlenecek.

Çalıştaya; Milli Eğitim, Çalışma ve Sosyal Güvenlik, Tarım ve Orman, Sanayi ve Teknoloji ile Sağlık Bakanlığı ve diğer paydaş kamu kurumlarının yanı sıra, TOBB, TÜSİAD, MÜSİAD ile sanayi ve ticaret odalarının temsilcileri ve farklı üniversitelerden akademisyenlerin katılacağı belirtiliyor.

Çalıştayda “Mesleki eğitimde kalitenin artırılması”, “Mesleki eğitimde iş yeri eğitimi”, “Genç istihdamında yükseköğretimin rolü” ve “Genç istihdamında sektörlerin rolü” başlıklı dört farklı konuda çalışma grupları oluşturulacak. Grup çalışmalarının ardından yapılacak istişareler neticesinde çalıştay sonuç raporu hazırlanacak.

Ankara Bilkent’e bulunan Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı Konferans Salonu 11 Kasım 2021 Perşembe günü saat: 10.00-12.00 açılış konuşmaları ve 1’nci oturumun basına açık olması planlanan program daha sonra basına kapalı bir şekilde devam edeceği belirtildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.