Yol kesen PKK'liler çocukları bile aç-susuz rehin aldı

Yol kesen PKK'liler çocukları bile aç-susuz rehin aldı

Diyarbakır'ın Genç ilçesine akraba ziyaretine giderken PKK yandaşı 40-50 kişilik grup tarafından yolları kesilen aileler, yol kesme eylemlerinin eşkıyalıktan başka bir şey olmadığını söylediler. Çocukları ile saatlerce aç-susuz rehin tutulduklarını ifade

MARDİN - Mardin’in Kızıltepe ilçesinden Bingöl’ün Genç ilçesine akraba ziyaretine giden A.E. ve ailesi, Diyarbakır’ın Lice ilçesi yolundaki karakol inşaatını bahane ederek eylem yapan PKK’li grup tarafından rehin alındı. Eylemcilerin, araba kontaklarını topladığını, hasta ve yaşlıları dahi bırakmadığını ifade eden A.E, bu yol kesme eylemlerinin eşkıyalıktan başka bir şey olmadığını söyledi.

 

 

“Karakol inşaatlarını bahane ederek yol kestiler”

Yol kesme hadisesinde yaşadıkları sıkıntıları İlke Haber Ajansına anlatan A.E, şöyle konuştu: “Biz ailece Bingöl’ün Genç ilçesine yeğenimin ziyaretine gittik. Giderken yolda 3 iş makinesinin yakıldığını gördük. Ama yolda herhangi bir sıkıntı yoktu. İkinci gün aynı yol güzergâhından döndüğüm zaman saat 16.00 civarında Bingöl’ün Genç ilçesi ile Diyarbakır’ın Lice ilçesi karayolunda yaklaşık 40-50 aracın sağa sola park edildiğini gördüm, ilk önce kaza olduğunu zannettim. Biraz ilerlediğimizde baktık ki gençlerden oluşan yaklaşık 40-50 kişilik bir grup yol kesmişler. Onlara yaklaştığımda ‘Aracını park et!’ dediler. Aracı park ettiğimde kontağı benden aldılar. Hayırdır neden yol kesmişsiniz diye sordum? Onlar da: “Bu eylemimiz yapılan karakol içindir biz burada karakol yapılmasını istemiyoruz, ifadelerini kullandılar.

 

 

“4-5 çocukla saatlerce aç-susuz alıkonulduk”

A.E, sözlerini şöyle sürdürdü: “ Eylemcilerde silah görmedik ama ellerinde molotof ve havai fişeklerle halkın arasında dolaşıyorlardı. Eylemciler, ‘Daha önce karakolun yapılmaması için iki asker kaçırdık. Karakol yapılmayacak sözü üzerine o askerleri serbest bıraktık ama gene karakol inşasına başlamışlar onun için bu yol kesme eylemini yapıyoruz.’şeklinde konuşuyorlardı. Eyleminiz ne kadar sürecek? dediğimde ise ‘Başbakan Erdoğan buraya gelene kadar eylemimiz devam edecek, kimseyi bırakmayacağız’ dediler. Biz de ailece beklemeye başladık, arabada 10 kişi idik, 4-5 de çocuk vardı. Aradan birkaç saat geçtikten sonra çocuklar acıkmaya başladı. Yemek su istemeye başladılar. ‘Çocuklar açtır, su yok’ dediğimizde köye gidin diyorlardı. Araçlarımızla ayrılmamıza izin vermediler.”

 

 

“Gece karanlığını fırsat bilerek aracımızı bırakarak oradan ayrıldık”

Gece karanlığında çocuklarıyla birlikte yaya olarak Bingöl’ün Genç ilçesine doğru 7 kilometre yol yürüdüklerini belirten A.E, “Orada tutulanların arasında hasta olanlar, taziyeye gidenler vardı. Hiç birisini bırakmıyorlardı. ‘Giriş ve çıkışlar kesinlikle yasak’ diyorlardı, başka bir şey demiyorlardı. Çocuklar, ‘Niye bizi tutmuşlar, neden gitmiyoruz?’ diye soruyorlardı. Durumu çocuklara izah edemiyorduk. BDP Kayapınar Belediye Başkan Yardımcısı ile eşi de oradaydı. Çocuğunun Erzurum’daki mezuniyet töreninden geliyorlardı. Onlara sorduk bir gelişme var mı? Diye. Kendisi eylemcilerle konuştuğunu, bu gece ve yarın da bırakmayacaklarını söyledi. Baktım bizi bırakmıyorlar, çocuklarımla beraber gece karanlığından faydalanarak yaya olarak Bingöl’ün Genç ilçesine doğru geri döndük. Gece karanlığında yaklaşık 7 kilometre yol yürüdükten sonra Lice’nin Abalı Karakoluna vardık. Genç’ten yeğenim gelip bizleri aldı. Arabam 2 gün orada mahsur kaldı. Bugün gidip arabamı getirdim.” şeklinde konuştu. (Mehmet Aslan-İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler