Yol kesen PKK'liler otobüs yaktı

Yol kesen PKK'liler otobüs yaktı

Diyarbakır'dan Bingöl'e yolcu taşıyan özel bir yolcu otobüsünün, Lice - Hani yol ayrımında PKK'li grup tarafından yolcuları indirildikten sonra ateşe verildiği öğrenildi.

BİNGÖL – Diyarbakır’ın Lice ilçesinde PKK’li Mahsun Korkmaz’ın heykelinin kaldırılmasının ardından çıkan olaylar sürüyor. Gerginliğin had safhaya ulaştığı bu sabah Bingöl firmasına ait özel bir yolcu otobüsü, Lice-Hani yol ayrımında durdurularak ateşe verildi.

Konuyla ilgili konuşan ve ismini vermek istemeyen yakılan otobüs yolcuları olayı şöyle anlattı: “Biz yolcuların olduğu 21 AL 212 plakalı otobüs, PKK’liler  tarafından durduruldu. Otobüsü durduran grup, Bingöl’ün PKK’ye destek vermediğini söyledikten sonra otobüsü ateşe verdi. Ayrıca ‘Bingöl PKK’ye destek vermiyorsa biz de sizin otobüsünüzü yakarız. Şimdi gidin devlet size yardım etsin.’ şeklinde ifadeler kullanarak aracı ateşe verdiler”

Öte yandan, yolcu otobüsü ile beraber başka araçların da ateşe verildiği belirtildi. Bingöl- Diyarbakır yolunun da yaşanan gerginlikler nedeniyle araç trafiğine kapandığı ve olayların sürdüğü bildirildi. (Nihat Kanat-İLKHA)
 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.