Yollarımız yapılmazsa çocuklarımızı okula göndermeyeceğiz

Yollarımız yapılmazsa çocuklarımızı okula göndermeyeceğiz

​Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde tüm çağrılarına rağmen yolları yapılmayan köy sakinleri, Vali Abdullah Erin'e seslenerek, çamurlu yolların yapılmaması durumunda çocuklarını okula göndermeyeceklerini söylediler.

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesine bağlı Çomaklı (Çapakçur) köyünde, yetkililerin duyarsızları, öğrenciler başta olmak üzere tüm köy sakinlerini mağdur etmeye devam ediyor. Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin'e seslenen köy sakinleri, “Siyasilere güvenmiyoruz! Ya bu sorunu vali çözer ya da çocuklarımızı okula göndermeyeceğiz.” dediler.

Sorunları için yetkili mercilere yasal yollarla başvurmalarına, seslerini medya iletişim araçları ile duyurmalarına rağmen; kimsenin seslerini duymadığını sorunları ile baş başa bırakıldıklarını belirten köy sakinleri, duruma tepki gösterdi.

Köy yollarının bilinçli olarak yapılmadığını ve cezalandırdıklarını ileri süren köy sakinleri, devletin vatandaşlarına hizmet götürürken siyasi düşüncelerini ölçüt almaması gerektiğini vurguladılar.

"Çocuklarımızı okula göndermeyeceğiz"

Köy sakinlerinden Tamer Alhas, "Bu yaşadıklarımızın ismini ne koyalım. Yaklaşık 16 yıldır köyümüz için hiçbir hizmet yapılmadı. Büyükşehir yasası ile birlikte köy yollarımız ve köy içi yollarımız yapılması gerekirken, köyümüz için bir çivi bile çakılmadı. Köyümüzün içme su şebekesi yok. Devletin siyasi düşüncesi ne olursa olsun halkına eşit mesafede hizmet etmesi gerekmez mi? AK Parti'ye oy vermediğimiz için mi bunları yaşıyoruz? 16 yıldır bu sebeple mi cezalandırılıyoruz? Anlamış değiliz.” ifadelerini kullandı.

"Siyasilere artık güvenmiyoruz"

Yağışların başlamasıyla birlikte köy yollarının çamurdan geçilmediğini belirten Alhas, “Köyümüzden her gün taşımalı eğitim ile 2 öğrenci servisi, Alagün ve şehir merkezine okula gidiyor. Yollar çamur olduğu için okul servisi her gün çamurda kalıyor. Öğrenciler çamurun içerisine girerek okul servisini iteliyorlar. Üstleri başları çamur içinde kalıyor ve eğitimleri de aksıyor. Bu çağımızda bu görüntülerden ben şahsen utanıyorum. Bu görüntülerden utanmayanlara son çağrımızdır. Biz artık siyasilere güvenmiyoruz. Devletin Şanlıurfa’da en yetkili kişisi olan sayın valimiz bu olaya bir el atsın. Yollarımız yapılmayana kadar çocuklarımızı okula göndermeyeceğiz.” dedi.

Çamurda kalan okul servisi için öğrenciler seferber oldu

Bir öğrenci tarafından cep telefonu kamerasıyla çekilen görüntülerde, çamur içerisinde kalmış okul servisi öğrenciler tarafından itelenerek çamurdan çıkarılmaya çalışılıyor. Görüntüleri çeken kız öğrenci yetkililere seslenerek, yollarının yapılmasını istiyor.”

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler