Yolun altı "vagon otoparkı" olacak

Yolun altı "vagon otoparkı" olacak

İzmir'de, büyüyen metro sistemi ve genişleyen araç filosu için Halkapınar'da yer altı depolama tesisleri kurulacak. Toplam 6 hattan oluşacak park alanında 110 vagon park edilebilecek.

İZMİR - İzmir Büyükşehir Belediyesi, proje çalışmalarını sürdürdüğü Evka 3 - Bornova Merkez ve Fahrettin Altay-Narlıdere İstihkam Okulu hatları ile daha da genişleyecek olan metro sistemine bir yandan araç temini yaparken diğer yandan da bu araçların depolama ve bakımları için yeni tesis kurma çalışmaları yürütüyor.

 

Bu kapsamda 5’er vagonlu 2 adet tren setinin imalatları Çin’de sürüyor.  Bunlara ilave olarak genişleyen metro ağında kullanılacak 85 vagonlu 17 adet tren setinin alınması için çalışma gerçekleştiriliyor.

 

Sunduğu hızlı, güvenilir ve konforlu yolculuk hizmeti ile İzmirlilerin toplu taşım aracı olan İzmir Metrosu’nda genişleyen filonun bakım ve depolanması için Halkapınar’da 110 vagon kapasiteli yeraltı tesisleri kuruluyor. Tesisler, Atatürk Stadı önü ile Şehitler Caddesi’nden başlayıp Osman Ünlü Kavşağı ve Halkapınar metro depo alanına uzanan bölgede oluşturulacak. Bu kapsamda, söz konusu bölgede jeolojik etüt için sondaj çalışmaları ile uygulama proje çalışmaları sürdürülüyor. (İlyas Yıldız - İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.