Yunanistan AB ile anlaştı

Yunanistan AB ile anlaştı

Belçika'nın başkenti Brüksel'de 16 saat süren Yunanistan zirvesi anlaşmayla sonuçlandı.

Belçika Başbakanı Charles Michel, Brüksel'de 16 saat süren Yunanistan zirvesinin anlaşmayla sonuçlandığını açıkladı. Anlaşma sağlanan üçüncü kurtarma paketinin Atina'ya ağır şartlar yüklediği belirtiliyor.

AB Konsey Başkanı Donald Tusk da, yaptığı açıklamada oybirliğiyle anlaşmaya varıldığını belirtti.

Gece boyunca görüşmelerin sürdüğünü açıklayan Almanya Başbakanı Merkel ise, Yunanistan'ın mevcut IMF programından sonra Temmuz'un 15'ine kadar önemli adımların atması gerektiğini söyledi.

Emeklilik sisteminin değiştirilmesinin bu adımlar arasında olduğunu belirten Merkel, "Ve mevcut mali politikada yapılması gereken değişiklikler ve önümüzdeki süreçte ve bankaların çalışmaya devam edebilmesi için atılması gereken adımlar. Ve Çarşamba gününe kadar Yunanistan parlamentodaki kendi yasal düzenlemelerini yapacak. Sonra da kendi parlamentolarımız kendi süreçlerini başlatacaklar. Sonraki süreçte de Euro grubu bu konuyu ele alacak ve resmi anlaşma o zaman yürürlüğe girecek. Biz de Avrupa Parmanetosu'nu olağanüstü toplantıya çağıracağız." dedi.

Eurogroup Başkanı Dijsselbloem, anlaşmada en önemli konunun bankalar olduğunu ifade etti.

Dijsselbloem, borcun yüzde 50 azaltılması için fon kurulacağını ifade ederek Yunanistan Parlamentosunun bu anlaşmayı onaylaması gerektiğini söyledi.

Önümüzdeki günlerde önemli yasaların Yunan Meclis'inden geçeceğini belirten Dijsselbloem, Çarşamba ya da Perşembe günü bir Euro toplantısı olacağını, hafta sonuna doğru resmi bir karar olacağını ve kurumlara resmi yetki verileceğini kaydetti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.