Yunanistan, çocuklarında bulunduğu göçmenleri denize geri itti

Yunanistan, çocuklarında bulunduğu göçmenleri denize geri itti

​Yunanistan, aralarında çocuklarında bulunduğu Afganistanlı göçmenleri, cankurtaran salına doldurulup denizin ortasında bıraktı.

Aralarında kadın ve çocuklarında bulunduğu 37 Afgan göçmen, Yunananistan tarafından 2 cankurtaran salına bindirilerek denize geri itildiler.

AP'de yer alan habere göre, aralarında 18 çocuğun da bulunduğu 37 Afganistanlı göçmen, 12 Eylül'de Yunan makamlarında ölüme terk edildi.  

Aynı hafta içerisinde benzer hadiseler diğer iki medya kuruluşu tarafından daha kayda alındı.

Cankurtaran salında ölüme terk edilen göçmenlerden Umid Hüseyin Nebizade, Yunanistan polisinin telefonlarını aldıklarını ve kendilerini kampa götüreceklerini söleyerek  cankutaran salına bindirdiklerini söyledi. Yunan polisinin kendisini zorla bota bindirdiğini ve bu sırada vurduğunu dile getiren 22 yaşındaki Nebizade, "Çocuk, kadın demediler. İnsan bunu hayvana bile reva görmez ama Yunan polisi bize bunu yaptı." dedi.

Nebizade, Yunan polisinin kendilerini teknelerde çok kötü şartlarda suyun ortasında bıraktığını sözlerine ekledi.

Yine benzer bir olay 11 Eylül'de yaşandı. 4 Afgan, Çanakkale'den Midilli Adası'na ulaştıklarını ve gün ışığında Yunan kolluk kuvvetleri tarafından yakalandıklarını ve denizin ortasına geri itildiklerini anlattı.

Yunanistan polisinin telefonlarını ve paralarını aldığını söyeleyen Zöhre Alizade isimli 14 yaşındaki göçmen kız da kendilerini bota bindirip denizin ortasında bıraktıktan sonra oradan ayrıldığını  söyledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.