Yunanistan'da en büyük kriz yetimler!

Yunanistan'da en büyük kriz yetimler!

Ağır bir ekonomik krizle boğuşan Yunanistan’da giderek daha çok aile, bakamadıkları için yavrularını yetimhanelere bırakmaya başladı.

Yunanistan’da pek çok aile yaşanan ekonomik kriz nedeniyle bakamaz haline geldikleri çocuklarını yetimhanelere bırakıyor. İngiliz Daily Mail gazetesinin haberine göre, kriz öncesi orta halli pek çok aile açlık sınırının altına düşünce, yetimhanelere bırakılan çocuk sayısında patlama yaşandı. Yetişkinlerin üçte birinin, 25 yaş altındaki gençlerin ise üçte ikisinin işsiz olduğu ülkede, Yunan çocuklarının yüzde 10’unun açlık sınırında yaşadığı ileri sürülen haberde, “Pek çok okul, yeterli beslenemeyen çocukları fiziksel olarak daha fazla zorlamamak adına beden eğitimi derslerini iptal ediyor” iddiası da yer aldı.

TAM 11 BİN ÇOCUĞA YARDIM EDİLİYOR

Yunanistan’da ekonomik krizin etkilediği ailelere destek sunan yardım derneği Child’s Smile son bir yılda ülkede 10 bin 927 çocuğa yiyecek, kıyafet ve ayakkabı yardımı yaptıklarını söyledi. Dernekten Tania Schiza, “Eskiden sadece fakir ailelere yardım ederdik. Artık üst  orta sınıftan aileler bile yardımımıza muhtaç” diye konuştu. Utançtan yardım istemeyen birçok aile daha olduğunu da söyleyen Schiza, “Geçmişte bize bağış yapan bazı ailelere bile yardım sağlamaya başladık” derken, 5 yıl önce ülkede sadece 47 aileye hizmet verdiklerini söyleyen SOS Çocuk Köyü yetkilileri de, şu anda bu sayının 900 olduğunu ve yeni merkezler açmayı planladıklarını belirttiler.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.