Yunanistan'dan mültecilere insanlık dışı muamele

Yunanistan'dan mültecilere insanlık dışı muamele

​Yunanistan tarafından düzensiz göçmenlerin bindirildiği can salının patlaması sonucu 3 düzensiz göçmen hayatını kaybetti, 2 kişi de kurtarıldı.

Sahil Güvenlik Komutanlığı, Yunanistan polisi tarafından darp edilip değerli eşyaları alındıktan sonra can salları içerisinde Türkiye kara sularına bırakılan 31 düzensiz göçmen kurtarıldığını açıkladı.

Açıklamada, 19 Aralık 2020 tarihinde saat 07.10’da İzmir'in Foça ilçesi Aslan burnu açıklarında 3 adet can salı içerisinde bir grup düzensiz göçmen olduğu bilgisinin alınması üzerine olay mahalline derhal 2 Sahil Güvenlik Botu görevlendirildiği ifade edildi.

Başlatılan arama kurtarma faaliyeti neticesinde toplam 31 düzensiz göçmenin kurtarıldığı belirtilen açıklamada, "Kurtarılan göçmenler tarafından Yunanistan unsurlarınca darp edildikleri, değerli eşyalarının alındığı ve Türk karasularına geri bırakılmak üzere can sallarına bindirildikleri esnada patlayan bir can salından 5 kişinin denize düştüğü, düşen 5 kişiden 2’sinin canlı olarak denizden alındığı, 3’ünün hayatını kaybettiği, hayatını kaybeden 3 düzensiz göçmenin ayrı bir bota bindirilerek götürüldüğü ifade edilmiştir." denildi.

Olayla ilgili Foça Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli tahkikat başlatıldığı kaydedildi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da sosyal medya hesabından Yunanistan'ın insanlık dışı davranışını kınayarak şu ifadeleri kullandı:

"Yunanistan’ın işkence ve insanlık dışı muameleleri artık cinayete dönüşüyor. @Frontex’in görmezden geldiği bu cinayetlerin hesabı Yunanistan’dan sorulmayacak mı?@EU_Commission"

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.