Yurt dışında yaşayan Türkiye vatandaşları bir araya geldi

Yurt dışında yaşayan Türkiye vatandaşları bir araya geldi

Avusturya'nın Innsbruck şehrinde Yurtdışı Türkler Birliğinin düzenlediği programla Türkiye vatandaşları bir araya geldi.

Avusturya'nın Innsbruck şehrinde YTB'nin ( Yurtdışı Türkler Birliği) organizesi ile yurtdışında yaşayan Türkiyeliler için bir program düzenlendi.

Programa Türkiye Cumhuriyeti Salzburg Başkonsolosu Berkan Pazarcı, Çalışma Ateşesi Emir Timur Kafkas, YTB Avusturya Sorumlusu Tuba Ketancı, YTB temsilcisi Uzman Mustafa Arslan ve Aif Innsbruck Başkanı Dr. Hüseyin Evren ve çok sayıda Türkiye vatandaşı katıldı.

Programda konuşan Başkonsolos Pazarcı, Türkiye gençlerinin çift dilli eğitim aldığını belirterek anadilini öğrenemeyenlerin yabancı dili öğrenmekte zorluk çektiğine dikkat çekti.

Hiçbir ülkenin yurtdışındaki vatandaşlarına YTB kadar destek olmadığını belirten Pazarcı, kültürel faaliyetlerin arttırılmasıyla çocukların ve gençlerin özünden kopmayacağını söyledi.

Ardından konuşan YTB temsilcisi Uzman Mustafa Arslan, 'Türkçe Eğitim, Üniversiteli öğrencilerin sivil toplum kuruluşlarıyla olması gereken ilişkisi, bağımlılık ile mücadele ve kültürel programları hakkında konuştu.

Programda bulunan katılımcılar da ebeveyn okulları, psikolojik danışmanlık alanında çalışmalar, kreşlerde çift dilli eğitim, üniversiteliler için diksiyon kursları, tiyatro - sanatsal etkinlikler, Innsbruckta düzenlenen Dünya Ana dili kutlamalarında Türkçe Dilinin olmaması, aile içi şiddet, ırkçılık, sosyal etkinlikler gibi konularda istek ve görüşlerini aktardı.

YTB Avusturya sorumlusu Tuba Ketancı de katılımcıların söz konusu isteklerinin her biri için müfredat çalışmaları başlattıklarını, bir kuruluşun sorun ve sıkıntıları olduğunda destekte bulunduklarını ve bulunacaklarını bildirdi.

Türkçe eğitimi için öğretmen eksikliğinin bulunduğunu söyleyen Ketancı, bu sıkıntının giderilmesi için lisans mezunu olan ögrenciler için, Türkiye'de burslu eğitimler düzenlediklerini bildirdiler.

Başkonsolos Pazarcı ve Dr. Hüseyin Evren de hastane veya huzur evlerinde ibadethanelerin yapılması veya bu imkanların sağlanmasıyla alakalı görüşlerini bildirdi.

Programın devamında, Çalışma Ateşesi Emir Timur Kafkas, Türkçe Eğitimi ile alakalı çalışmalarından bahsetti.

Program Tirol ÖGB Sendika Vekili Abdülkadir Özdemir'in yaptığı teşekkür konuşması ve konuşmacılara verilen hediyelerle son buldu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.