Yurt dışından gelen heyet Karacadağ şehitliklerini ziyaret etti video-foto

Yurt dışından gelen heyet Karacadağ şehitliklerini ziyaret etti video-foto

Diyarbakır’da düzenlenen Kutlu Doğum etkinliğine katılmak için yurt dışından gelen heyet, Karacadağ şehitliklerini ziyaret etti.

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Diyarbakır’da düzenlenen Kutlu Doğum programına katılmak için yurt dışından gelen heyet, kentteki temasları kapsamında Karacadağ’da bulunan Bulutçeker (Qubik) ve Yarımkaş (Gogwerîn) şehitliklerini ziyaret etti.

Irak Kürdistan’ının Erbil, Süleymaniye, Duhok şehirlerinden, İran Kürdistan’ın Bane, Serendeç, Meriwan, Belûcistan şehirlerinden gelen misafirler ile beraber, Eritre asıllı Sudan’da oturan Bilal-i Habeş’in torunu Hasan Selman’ın da aralarında bulunduğu heyet, ilk olarak Qubik köyünde bulunan şehitliği ziyaret etti.

‏‏‏‏‏‏Alimler ve Medreseler Birliği (İttihad'ul Ulema) Genel Başkanı Molla Enver Kılıçarslan'ın başkanlık ettiği heyet, şehitliğe gelerek şehitler için dua etti. Köy sakinlerinden M. Salih Gizli, şehitlerin hayatı hakkında heyete bilgi verdi.

Heyet daha sonra öğle namazını kılmak için köy camiine geçti. Burada kılınan namazın ardından Irak Kürdistan'ından Abdullah Hemê Murat, böylesine aziz ve bereketli bir köyü ziyaret etmekten büyük memnuniyet duyduklarını söyledi.

"Bizler de bu köyün sakinleri gibi çocuklarımıza bu dinin mesajını ulaştırmak zorundayız"

"Mü’minlerden öyle adamlar vardır ki, Allah’a verdikleri söze sâdık kaldılar. İçlerinden bir kısmı verdikleri sözü yerine getirmiştir (şehit olmuştur). Bir kısmı da (şehit olmayı) beklemektedir. Verdikleri sözü asla değiştirmemişlerdir." ayetine işaret eden Hemê Murat, "Temennimiz o dur ki, Allah bizi de o makama kavuştursun, şehitlerimizi Uhud ve Bedir şehitleri ile haşr eylesin. Allah bizleri de sağ oldukça bu davaya şahit kılsın, bizleri de bu yolda sabit kılsın. Malımız, canımız, ilmimiz ile her şeyimiz ile Allah’ın dinine hizmet etmek zorundayız. Bizler de aynen bu köyün sakinleri gibi çocuklarımıza bu dinin mesajını ulaştırmak zorundayız. Çocuklarımıza, eşlerimize ve ailemizin sakinlerine, tüm fertlerine bu dini anlatmak ve öğretmek zorundayız." şeklinde konuştu.

Hemê Murat, konuşmasının sonunda Qubik köyü sakinlerinin gösterdikleri misafirperverlik ve güler yüzden dolayı teşekküre etti.

Heyet, ardından Yarımkaş (Gogwerîn) şehitliğini ziyaret etmek için yola çıktı. Halk tarafından köy girişinde karşılanan heyet, şehitliğe gelerek şehitler için dua etti.

Şehitlikte gelen misafirlere şehitlerin hayatları hakkında kısa bir açıklamada bulunan Molla Kerbela Şanlı, “1994 yılının Ramazan ayında Kadir Gecesi’nin sabahında Diyarbakır merkeze bayram alışverişine giden, içinde kadın, çocuk, yaşlı bulunan yaklaşık 50 kişi, yarım otobüsün PKK tarafından yola döşenen mayına çarpması sonucu 10 Müslüman şehit oldu, 40 kişi de yaralandı. Şehit olanlar arasında 12 yaşında 2 çocuk vardı. Köyün tek otobüsü olması ve bayram arifesinden dolayı kapasitesinden fazla yolcu vardı. Daha önce birçok defa yola mayın döşenmiş, fakat fark edilmişti. Ancak İslam düşmanları bilinçli olarak bayram ağzını ve Kadir gecesini seçtiler." dedi.

O yıllarda sürekli yollarına mayın döşendiğine dikkat çeken Şanlı, "Bu insanlara yapılan zulmün sebebi de Müslüman olmaları, dindar olmaları, hayatlarını Kur'an ve sünnete göre yaşamak istemelerinden dolayıdır. Daha öncesinde birçok kez tehdit edildiler, saldırıya maruz kaldılar fakat kesinlikle İslam'dan taviz vermediler. Çünkü Müslüman idiler, Allah'tan korkuyordular, insana kul olanlara boyun eğemezdiler." ifadelerine yer verdi.

Heyet, ziyaretlerinin ardından köyden ayrıldı. 

ÇINARINSESİ

 

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYINIZ!

 































Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.