Yurtdışındaki Mısırlı siyasiler Sisi'nin gitmesini istedi

Yurtdışındaki Mısırlı siyasiler Sisi'nin gitmesini istedi

Yurtdışında ikamet eden Mısırlı siyasetçiler, darbeci Sisi'nin yönetimden düşürülmesi gerektiğini belirttiler.

"Vatani Diyalog Grubu" olarak kendilerini tanıtan 26 Mısırlı siyasetçi, darbeci Sisi'nin yönetimden düşürülmesi gerektiğini belirterek, cuma günü yapılması planlanan milyonluk gösterilere destek verdiklerini açıkladılar.

Açıklamada, "Bu açıklamayı Mısır'daki halkımızın çağrısına saygı duymak ve Sisi'yi yönetimden düşürülmesi konusundaki haklı ve acil taleplerini destekleme maksadıyla yapıyoruz. Mısır halkı, özgürlüklerini kazanma, iradesini ve kendi varlıklarını koruma konusunda haklarını güvence altına almadaki isteklerini biz de destekliyor ve teyit ediyoruz." denildi.

Vatani Diyalog Grubu açıklamalarının devamında, başta ABD Başkanı Donlad Trump’un darbeci Sisi’yi desteklemesi ve ülke genelinde yaşanan keyfi tutuklamalar ve yargısız infazları şiddetle kınadıklarını vurguladılar.

Mısırlı Sanatçı Muhammed Ali, geçtiğimiz cuma günü halkı sokağa çağırmış ve bu çağrı Mısır’da geniş bir katılımla sonuçlanarak binlerce kişi meydanlara dökülmüştü. Sık sık video kayıtları yayınlayan Muhammed Ali önümüzdeki cuma günü de halkı milyonluk protestolara çağırdı. (Zeyd Varol-İLKHA) 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.