Yüzde 40 hibeli düve alımı destek başvuruları başladı

Yüzde 40 hibeli düve alımı destek başvuruları başladı

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından sisteme kayıtlı ve kapasitesini 10 başa tamamlayacak işletmelere düve alım bedelinin yüzde 40'ı oranında hibe verilecek.

Siirt Tarım ve Orman Müdürü Ergün Demirhan, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından, sisteme kayıtlı ve kapasitesini 10 başa tamamlayacak işletmelere düve alım bedelinin yüzde 40'ı oranında hibe verileceğini söyledi.

Demirhan, “1 Ocak 2019 tarihinden önce TÜRKVET sistemimize kayıtlı işletmeler desteklemeye başvurabileceklerdir. Yapılacak başvurular sistem üzerinden oluşacak puanlama sistemi sonunda değerlendirilecektir. Gazi ve birinci derece şehit yakını olan başvuru sahipleri puanlama harici olup doğrudan destekleme kapsamına alınacaktır.” dedi.

Detaylı bilginin Tarım ve Orman İl/İlçe Müdürlüklerinden alınabileceğini aktaran Demirhan, desteklemeye esas 2019 yılı gebe düve fiyatının 12 bin 500 TL/baş, 8-15 aylık boş dişi sığır fiyatının 7 bin 500 TL/baş, gebe manda fiyatının 10 bin TL/baş ve 8-15 aylık boş dişi manda fiyatının 6 bin TL/baş olarak belirlendiğini ve bu tutarlar üzerinden yüzde 40 destekleme yapılacağını kaydetti.

Düvelere alım desteği için başvuruların, 16 Aralık 2019 ile 14 Ocak 2020 tarihleri arasında işletme sahibi tarafından dilekçe ile İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine şahsen yapılması gerekiyor.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.