Yüzlerce çocuk "Hayat Namazla Güzeldir" dedi

Yüzlerce çocuk "Hayat Namazla Güzeldir" dedi

Kur'an Nesli Platformu tarafından İstanbul'da düzenlen "Hayat Namazla Güzeldir" etkinliğinde eğitimini tamamlayan öğrenciler camide buluştu.

Kur'an Nesli Platformu tarafından "Hayat Namazla Güzeldir" sloganıyla başlatılan etkinlikler sürüyor. Türkiye'nin birçok ilinde olduğu gibi İstanbul'da da 15 günlük namaz eğitimi verildi.

Eğitim kapsamında yüzlerce çocuk namaz eğitimini tamamlarken etkinliğin final programında öğrenciler camide bir araya geldi.

Avrupa yakasında 12, Anadolu yakasında 7 ilçede olmak üzere toplamda 19 ilçede yüzlerce çocuğun katılığı 15 günlük "Namaz Eğitimi" sonrasında final niteliğinde bir program düzenlendi.

Fatih-Edirnekapı Mihrimah Sultan Cami'sinde öğle namazı sonrasında yapılan etkinlikte, çocuklar öğle namazını cemaatle kıldıktan sonra, 15 gün süresince namaz, abdest ve tesbihat gibi ibadetlerin öğretildiği eğitimin sonuna geldiler.

Selahattin Dağ isimli öğrencinin Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan etkinlik getirilen kamet ve kılınan namaz ile devam etti. Etkinlikte namazı Münir Dağhan kıldırdı.

Yapılan programdan dolayı memnuniyetini dile getiren Edirnekapı Mihrimah Sultan Camii İmam Hatibi Âdem Küçük, verilen eğitimde emeği geçen hocalara, anne ve babalara teşekkür etti.

Küçük, "Bu imanlı gençliğe hepimizin ihtiyacı var. Çıkmış olduğumuz bu kutlu yolculukta yüce rabbim hepimizi muvaffak eylesin. Bütün işlerimizi hayırlı eylesin." dedi.

Programda bir konuşma yapan Araştırmacı Yazar Mehmet Ali Ortaç da çocuklara, Risale-i Nur'da geçen namazla ilgili bir hikâye anlattı.

Program verilen namaz sertifikalarıyla son buldu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.