Yüzlerce keklik doğaya bırakıldı

Yüzlerce keklik doğaya bırakıldı

Batman'ın Kozluk ilçesinde yüzlerce kınalı keklik doğaya bırakıldı.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından Kozluk ilçesine tahsis edilen 500 keklik, Kozluk Avcıları ve Yardımlaşma Derneği ile fahri av müfettişleri tarafından tespit edilen 17 alana salındı.

Kene ve buğday zararlısı süneye karşı mücadelesi ile bilinen yüzlerce keklik, doğal yaşamına uygun, su ve besin ihtiyaçlarını karşılayabilecek şekilde doğayla buluşturuldu. Sayıları her geçen gün artan kekliklerin avlanmaması hususunda çağrıda bulunan Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekipleri, avcılara ve köylülere keklikleri koruma noktasında duyarlı olmaları çağrısında bulundu.

5 yıldan beridir doğaya keklik saldıklarını belirten Kozluk Avcıları ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Gürgin Kalkan, "Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından Kozluk bölgesine salınmak üzere yaklaşık 500 keklik verildi. Doğa korumadaki arkadaşlar ve üyelerimizle birlikte belirlediğimiz 17 alana muhtarlarımızla birlikte keklik saldık. Bu noktada emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz ve amirlerimizin de desteklerini bekliyoruz." dedi.

Eskiden bilinçsiz bir avlanmanın olduğunu hatırlatan Kalkan, bu noktada önemli bir mesafenin kat edildiğine işaret etti.

Kalkan, "İlçemizin genel bir bölümünde şu an av yasaklanmış durumda ve ava müsait değil. Eskiden beri yangın, bilinçsiz avcılık ve sertifikalı avcılar olmadığından dolayı bilinçsiz bir avlanma vardı. Şu an resmi derneğimiz ve avcılarımız var. Onlar harici kimse av yapamaz. Kendileri de bu noktada duyarlıdır. Kaçak avcılara da av yapmamalarını rica ediyoruz." ifadelerini kullandı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler