Yüzyılın Anlaşması mültecileri ve Kudüs’ü hedef alıyor

Yüzyılın Anlaşması mültecileri ve Kudüs’ü hedef alıyor

Hamas Siyasi Birimi Başkanı İsmail Heniyye, Yüzyılın Anlaşması’nın mültecileri ve Kudüs’ü hedef aldığını, Batı Yaka’ya el konulmasını amaçladığını ifade etti.

Gazze’de düzenlenen halk kongresinde konuşan İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi Başkanı İsmail Heniyye , "Yüzyılın Anlaşması, mültecileri ve Kudüs’ü hedef alıyor." diyerek, Filistin davasının karşı karşıya olduğu tehlikelerle mücadele için ortak bir strateji benimsenmesi çağrısında bulundu.

Heniyye, Yüzyılın Anlaşması’nın mülteciler davasını ve Kudüs’ü hedef aldığını, Batı Yaka’ya el konulmasını amaçladığını ifade etti.

Yüzyılın Anlaşması’na karşı koymak ve dönüş hakkını korumak için Gazze'de düzenlenen halk kongresinde konuşan Heniyye; stratejinin ilk adımının müzakere, işgal rejimini tanıma veya barış aşaması değil işgalden kurtulma aşaması olduğunu kaydetti.

Stratejinin ikinci aşamasının Filistin dâhilini ortaklık esasına göre yeniden düzenlemek olduğunu bildiren Heniyye, Filistinli grupların bir araya gelmesinin önemine dikkat çekti.  

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.