Zaman Merkezli Radikal Komplo

Zaman Merkezli Radikal Komplo

“Hatay’da İHH’ya ait TIR’da silah çıktı” yalan haberini ortaya atan Radikal muhabiri Fatih Yağmur, daha önce de Başsavcının dahi bilmediği “Operasyonda 2. dalga geliyor” haberini sızdırmıştı.

İHH’ya iftirada bulunan haberi ilk duyuran gazetenin, Zaman Gazetesi’nden Genel Yayın Yönetmenliği görevine getirtilen Eyüp Can Sağlık’ın Radikal Gazetesi olduğu ve aynı gazetenin muhabiri Fatih Yağmur’un, Gülen Cemaati’nde etkin olarak görev yaptığı ortaya çıktı.
 
Hatay’ta, İl Jandarma Komutanlığı tarafından yakalanan ve askeri malzeme ile dolu olan tırın İHH’ya ait olduğu yalanını yazan Yağmur’un, kirli 17 Aralık’ta AK Parti Hükümeti’ne yönelik operasyonlarda da en ön safta yer aldığı ve operasyonu ilk yazan gazetecilerden biri olduğu bildirildi. Adli kaynaklar, Fatih Yağmur’un Gülen Cemaati’nde etkin olarak görev yaptığına da dikkat çekiyor.
 
KİRLİ 17 ARALIK OPERASYONUNU İLK DUYURAN GAZETECİLERDEN
 
Fatih Yağmur’un, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı’nın haberinin dahi olmadığı soruşturma bilgileri Zaman Gazetesi’yle birlikte 25 Aralık 2013 tarihinde radikal.com.tr’den duyurmuştu ve “Operasyonda ikinci dalga geliyor” haberini hazırlamıştı. Haberde, “Kamuoyunun yakından tanıdığı isimlere yönelik yapılacağı ifade edilen operasyonun yürütülmekte olan soruşturmalardan farklı olduğu belirtiliyor. Emniyet’in nasıl hareket edeceği merak konusu” denilmişti.
 
İHH’YA İFTİRA EDEN HABERİ DE O DUYURDU
 
Fatih Yağmur, kirli 17 Aralık operasyonunun ardından yeniden ortaya çıktı ve İHH’ya iftira eden haberi Türk kamuoyuna duyurdu. Yağmur, önceki gün hazırladığı “Hatay’da ‘silah dolu tır’ iddiası” başlıklı haberinde, “Hatay İl Jandarma Komutanlığı’na gelen ihbarı değerlendiren jandarma ekiplerinin durdurduğu ve İHH’ya ait olduğu belirtilen bir yardım tırında silah ve mühimmat bulunduğu iddia ediliyor” denildi.
 
MİT KRİZİNDE DE BİLGİLER YAĞMUR’A SIZDIRILMIŞTI
 
Fatih Yağmur’un MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın gözaltına alınmak isteyen 7 Şubat operasyonu savcısı ile irtibatlı olduğu, Gülen Cemaati tarafından dava dosyalarının ilk sızdırıldığı muhabir olarak biliniyor. Türkiye’yi dış dünyada zor durumda bırakmak ve İsrail’in hedefinde olan insani yardım kuruluşu İHH’yı terörle irtibatlandırma amaçlı bu kara propaganda haberinin Fatih Yağmur tarafından servis edilmesi, sosyal medyada bu kişinin artık tetikçi olarak kullanıldığı yorumlarına neden oldu.
 
KİM BU FATİH YAĞMUR?
 
“Hatay’da İHH’ya ait tırda silah çıktı” şeklindeki yalan haberi yazan Radikal muhabiri Fatih Yağmur’un paralel devlet şebekesi ile bağlantılı olduğu öğrenildi. Aslen Adana’lı olan Yağmur, Marmara İletişim Mezunu. Arkadaşları, Üniversiteyi Marmara İletişim Fakültesi’nde okuyan Fatih Yağmur’un öğrencilik yıllarında dahi bilgisayarında abilerden aldığı önemli bilgileri depoladığını söylediler. Gülen Cemaati’nin İstanbul Altunizade’deki yurdunda “abi” konumunda yönetici olduğu belirtilen Yağmur’un bir zaman Üsküdar’da bulunan bir cemaat yurdunda kaldığı da öğrenildi. Tetikçi muhabir Yağmur ise, cemaat yurdunda kaldığı yönündeki haberlerin doğru olmadığını savundu.
 
TODAY’S ZAMAN YALAN HABERİ HEMEN DÜNYAYA SERVİS ETTİ
 
Yağmur’un Hatay’da yakalanan askeri malzeme yüklü tırın İHH’ya ait olduğu haberi, İngilizce yayın yapan Today’s Zaman Gazetesi tarafından da servis edildi. Yalan haber, Hürriyet tarafından da anında dünyaya servis edildi. İHH haberinin gerçek dışı olduğunun belgelenmesinin ardından Today’s Zaman Gazetesi, yayınladığı haberi yayından kaldırdı.
 
“YAĞMUR, CEMAAT TEHDİDİ İLE İŞ YAPIYOR”
 
Sabah Gazetesi Özel İstihbarat Müdürü Abdurrahman Şimşek de, sosyal paylaşım sitesi “Twitter” hesabında Radikal gazetesi muhabiri Fatih Yağmur’un Cemaat’in tehdidi ile iş yaptığını söyledi ve “İnanmayan olursa o dosyayı açıklarız” diye açıklamada bulundu.
 
YENİ AKİT
 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.