Zaman'a göre dershanelerin kapatılması Hizbullah/HÜDA PAR'a yarayacakmış?

Zaman'a göre dershanelerin kapatılması Hizbullah/HÜDA PAR'a yarayacakmış?

Dershanelerin kapatılmasının gündeme gelmesi cemaati adeta zıvanadan çıkardı!

Öteden beri Kürdistan'daki Hizbullah cemaatine yönelik başta Fethullah Gülen olmak üzere cemaatinin ve basın yayınının iftraları ve karalamaları bilinmektedir. Özellikle HÜDA PAR'ın kurulmasından sonra Gülen'in "her türlü imkan kullanılarak bu partinin önü kesilmelidir" dediği gündeme gelmişti. En son hiç alakası olmadığı halde Bugün ve Zaman gazetesi, iftira ve yalana dayalı bir habere imza attı.

Çirkin bir dezenformasyona dayalı haber, akıl ve mantıktan yoksun ve kendilerini haklı çıkarmak için ne kadar çirkefleşebileceklerinin bir göstergesidir. Tamamen hedef göstermeye yönelik haberin, CIA ve MOSSAD'ın 'hizmet'inde olan bu grubun talimatla bu haberleri yaptığı izlenimi vermektedir. Kendileri dışındaki bütün İslami cemaat ve gruplara karşı düşmanlıklarıyla bilinen bu çevrenin, Müslümanların katilleri ABD ve İsrail ile olan sıkı fıkı ilişkileri de bilinmektedir.

İşte Bugün ve Zaman Gazetesinin tamamen hayal ürünü olan haberi...

Dershaneler ve etüt merkezlerinin kapatılması halinde sadece terör örgütü PKK değil, Hizbullah/İlim Grubu’nun da oluşacak boşluktan yararlanmayı planladığı güvenlik birimlerince tespit edildi.

Bugün gazetesinin haberine göre, Ka­sım ayı içe­ri­sin­de yurtdı­şın­da­ki fi­ra­ri Hiz­bul­lah li­der­le­ri Ha­cı İnan ve Edip Gü­müş ile İs­tan­bu­l’da­ki ör­güt yö­ne­ti­ci­le­ri ara­sın­da­ki in­ter­net gö­rüş­me­si­, derhaneleri kapatmaya yönelik taslağın da­ha ka­mu­oyu­na yan­sı­ma­dan Hizbullah tarafından haberdar olunduğunu ortaya koyuyor. İs­tih­ba­rat raporlarına yansıyan söz konusu görüşmede Hiz­bul­lah’ın fi­ra­ri yö­ne­ti­ci­le­ri, ta­ban­la­rı­na, ders­ha­ne­le­rin ka­pa­tıl­ma­sı ha­lin­de böl­ge­de genç­le­rin ‘or­ta­da ka­la­cak­la­rı­‘nı ifa­de ede­rek, “boş­ta ka­lan genç­ler­le ev­le­ri­ne/okul­la­rı­na gi­di­le­rek bi­rebir il­gi­le­nil­me­si ge­rek­ti­ği­” ta­li­ma­tını ve­ri­yor.     Görüşme, gü­ven­lik bi­rim­le­ri­ne ula­şan is­tih­ba­rat ra­por­la­rı­na şöyle yansıdı: “Hü­kü­me­t­in ders­ha­ne­le­ri ka­pat­mak is­te­me­si­nin ken­di­le­ri (Hiz­bul­lah/İlim Gru­bu) için fır­sat ol­du­ğu­nu, ders­ha­ne­le­rin ka­pan­ma­sı so­nu­cu or­ta­da ka­la­cak genç­ler­le ev­le­ri­ne/okul­la­rı­na gi­di­le­rek bi­rebir il­gi­le­nil­me­si ge­rek­ti­ği­ni, hü­kü­met ta­ra­fın­dan ka­pa­tı­lan ders­ha­ne­le­rin ye­ri­ne üc­ret­siz oku­ma/etüt sa­lon­la­rı­nın fa­ali­ye­te ge­çi­ril­me­si­nin plan­lan­dı­ğı­nı, bu işi Do­ğu ve Gü­ney­do­ğu Ana­do­lu Böl­ge­si­‘n­de ken­di­le­rin­den (Hiz­bul­lah/İlim Gru­bu -HÜ­DA-PAR) da­ha iyi kim­se­nin ya­pa­ma­ya­ca­ğı­nı, boş­ta ka­la­cak genç­le­re ken­di­le­rin­ce sa­hip çı­kıl­ma­sı ge­rek­ti­ği­ni.”

Zaman

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.