Zarif: İran Azerbaycan'ın kurtarılmış topraklarını yeniden inşa etmeye hazır

Zarif: İran Azerbaycan'ın kurtarılmış topraklarını yeniden inşa etmeye hazır

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, İran-Azerbaycan sınırında bulunan kurtarılmış alanların yeniden inşasına aktif ve kapsamlı bir şekilde katılmaya hazır olduklarını söyledi.

İkili ve bölgesel konuları değerlendirmek üzere Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov ile bir araya gelen Zarif, işgal altındaki topraklarının kurtarılmasının ardından Azerbaycan'da bulunmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Zarif, başta siviller olmak üzere savaş mağdurlarına ve ailelerine başsağlığı diledi, yeni dönemin istikrara katkı sağlayacağını kaydetti.

Bölgeye yaptığı ziyarete Bakü'den başlamasının amacının barış ve sükûneti tesis etmek için çalışmak ve buna yardım etmek olduğunu belirten Zarif, Azerbaycan yetkilileri ile İran arasındaki yoğun görüşmelerin makul seviyelere çıkmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

İran'ın iki ülkenin ortak sınırlarında yer alan kurtarılmış bölgelerin yeniden inşasında aktif ve kapsamlı bir şekilde faaliyet göstermeye hazır olduğunu belirten Zarif, İran-Azerbaycan Ekonomik İşbirliği Komisyonu'nun son toplantısında iki ülke arasında verimli görüşmeler yapıldığını kaydetti.

Zarif, İran'daki farklı sektörlerin Azerbaycan'ın ekonomik projelerine aktif olarak katılmaya ve bölgede barışı tesis etmeye tam olarak hazır olmasının iki ülke arasında Doğu-Batı ve Kuzey-Güney koridorlarının aktifleşmesi konusundaki işbirliği için büyük bir fırsat olduğunu söyledi.

Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov da iki ülke arasındaki ilişkilerin dostluk, tarihi ve kültürel ortaklıklar temelinde olduğuna değinerek, İran'ı Azerbaycan'ın toprak bütünlüğüne verdiği destekten dolayı takdir etti.

Bayramov, ekonomik ilişkilerin geliştirilmesini iki ülke ilişkilerinde önemli önceliklerden biri olarak değerlendirdi ve Ekonomik İşbirliği Karma Komisyonu'nun son toplantısının bunu gösterdiğini söyledi. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler