Zazalar Platformundan AK Parti listelerine tepki: Dengeler gözetilmedi

Zazalar Platformundan AK Parti listelerine tepki: Dengeler gözetilmedi

Zazalar Platformu, Diyarbakır AK Parti milletvekili aday listelerinin toplumun farklı kesimlerinin beklentilerini karşılamaktan uzak, dengeler gözetilmeden hazırlandığını öne sürdü.

24 Haziran'da yapılacak seçimler öncesinde milletvekili aday listelerine tepkiler devam ediyor. Zazalar Platformu da Diyarbakır AK Parti milletvekili aday listelerinin toplumun farklı kesimlerinin beklentilerini karşılamaktan uzak olduğunu öne sürerek dengeler gözetilmeden hazırlandığını belirttikleri listelere tepki gösterdi.

Diyarbakır'da bir basın açıklaması yapan Zazalar Platformu Başkanı Nurullah Denktaş, belirlenen listenin muhafazakâr kesimin ve toplumun farklı kesimlerinin beklentilerini karşılamaktan uzak bir liste olduğunu söyledi.

Denktaş “24 Haziran 2018 tarihinde yapılacak olan cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri öncesinde başlayan başvurular, temayül yoklamaları, mülakatlar ve değerlendirmeler neticesinde milletvekilliği aday listeleri açıklandı. Diyarbakır için açıklanan milletvekili listesi burada yaklaşık bir asırdır yaşayan Bingöllü Zazaların, ilçelerde yaşayan diğer Zazaların, muhafazakâr kesimin ve toplumun farklı kesimlerinin beklentilerini karşılamaktan uzak bir liste olmuştur.” dedi.

“Bu liste ilimizin dengeleri gözetilmeden hazırlanmıştır”

"Bu liste ilimizin dengeleri gözetilmeden hazırlanmıştır." diyen Denktaş açıklamasının devamında şunları söyledi:

“Aynı ilçeden 3 adayın gösterilmesi, küçük bir belde olan Bağıvar'dan 2 adayın gösterilmesi, Büyük Birlik Partisi'nden 2 adayın listede olması, seçmen sayısının önemli bir kısmını oluşturan Zazaların içinden aday gösterilmemesi, muhafazakâr kesime hitap edecek bir adayın gösterilmemesi, Ak Parti'nin en çok oy aldığı Çermik, Çüngüş, Ergani bölgesi ile Hani, Eğil, Dicle ve Kulp bölgelerinden aday gösterilmemesi herkesi hayal kırıklığına uğratmıştır. Bu liste ilimizin dengeleri gözetilmeden hazırlanmıştır.”

Tanışık Köy Muhtarı Bayram Yaman ise kendisinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a karşı olmadığını yalnız hazırlanan listeye karşı olduğunu söyledi.

İLKHA






















 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler