Zekeriya Yapıcıoğlu, Ramazan Bayramı münasebeti ile bir mesaj yayımladı

Zekeriya Yapıcıoğlu, Ramazan Bayramı münasebeti ile bir mesaj yayımladı

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Ramazan Bayramı münasebeti ile bir mesaj yayımladı.

Bismillah

Rahmet, mağfiret ve kurtuluş ayı olan Ramazan-ı Şerifi bu sene çok farklı bir atmosferde idrak ettik. Memleketimiz 6 Şubat'tan bugüne kadar şahit olmadığımız büyük depremlerle sarsıldı. 50 bini aşkın vatandaşımız vefat etti. On binlercesi de yararlandı. Meydana gelen depremlerde ve ardından bazı şehirlerimizde etkili olan sel afetinde vefat eden kardeşlerimize bir kez daha yüce Allah'tan rahmet, yakınlarına ve milletimize başsağlığı ve sabır diliyorum.

Henüz daha bu afetlerin yaraları tam olarak sarılamadığı ve milletimizin gönüllerinin hüzne gark olduğu böylesine zor bir süreçte, rahmet iklimi Ramazan-ı Şerifi karşıladık. Allah'ın Lütf-u Kerem'ini ve milletimizin diğer gamlığını bu mübarek ayda çok güçlü bir şekilde hissettik. Rabbimize sonsuz hamd-u senalar olsun. Milletimizin yardımlaşma ve dayanışma hususunda ortaya koyduğu gayret her türlü takdirin üstündedir. Ramazan-ı Şerif'in bereketiyle depremden etkilenen kardeşlerimizin sıkıntıları çok daha hızlı bir şekilde giderilir. Toplumumuzun sorunlarına ve ihtiyaçlarına çözüm bulmak ve oluşabilecek sıkıntılara karşı etkili tedbirler geliştirmek idare makamında olanların temel ve en öncelikli vazifesidir. Hiçbir şey afetzede kardeşlerimizi gündemimizden düşürmemelidir.

Kardeşlerim! Ümmet coğrafyasının hal-i pürmelali de ayrıca içimizi kanatmaktadır. İlk kıblemiz Mescid-i Aksa'ya ve Filistinli kardeşlerimize yönelik devam eden şiddet ve işgalin en kısa zamanda son bulmasına ümit ediyoruz. İslam coğrafyasının çok farklı yerlerinde milyonlarca Müslüman, savaşlar, çatışmalar, açlık ve sefaletle mücadele etmektedir. Mevcut tablo bütün farklılıklarına rağmen Müslümanlara büyük bir mesuliyet yüklemektedir. Küresel şer odaklarının Müslümanlar arasında oluşturduğu tefrikanın ve ekilen fitne tohumlarının ortadan kaldırması artık ertelenemez bir zorunluluktur.

Biz HÜDA PAR olarak hem memleketimize hem de İslam coğrafyasındaki sorunların bertaraf edilmesinin yolunun asgari müştereklerle birleşmek olduğuna inanıyoruz. İslam ümmetinin ve insanlığın İslam'ın adalet güneşine muhtaç olduğunu, barış ve huzurun ancak ve ancak insanı öncelemekten ve adaleti yeniden tesis etmekten geçtiğine inanıyoruz. Bu hakikati herkese hatırlatmak istiyoruz.

Kardeşlerim! memleketimiz bir seçimin arifesindedir. Halkımız, huzur ve barış istiyor. 14 Mayıs'ta sandıklar kurulacak ve halkımız tercihini yapacaktır. Bu sürecin selametle tamamlanması için herkesin son derece hassas davranması, ötekileştirici, kutuplaştırıcı, kavgacı söylem ve eylemlerden özenle kaçınması gerekmektedir. Şiddetle, kavga ile kutuplaştırma ve iftiralarla hiç kimse bir yere varamaz. Aklı selimin hâkim olmadığı bir ortamdan memleketin menfaatine ve maslahatına uygun bir netice ortaya çıkmayacaktır. Memleketimizin huzuru ve istikbali için asgari müşterilerle buluşup aklı selim ile hareket etmek mecburiyetindeyiz.

Son olarak bayram vesilesi ile bir hususu daha sizlerle özellikle hatırlatmak istiyorum. Bayram münasebetiyle bir trafik yoğunluğu yaşanacaktır. Yola çıkmış ve çıkacak olan kardeşlerimden trafik kurallarına riayet etmelerini, uykusuz araç kullanmaktan ve aşırı hızdan kaçınmalarını özellikle rica ediyorum. Bayram sevincimiz lütfen acılara dönüşmesin.

İdrak ettiğimiz Ramazan-ı Şerif'in gönül dünyamızdaki etkisinin yaşadığımız maddi ve manevi sorunlara merhem olmasını temenni ediyorum. Ramazan Bayramımızı da hepimiz için hayırlılara vesile olmasını diliyor; milletimizin, âlemi İslam'ın Ramazan Bayramı'nı en kalbi duygularımla tebrik ediyorum.

Hepimizi, hepinizi merhameti sonsuz yüce Allah'a emanet ediyorum.

Esselam'u aleyküm ve rahmetullah!

img-20230420-wa0052.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.