Zihinsel engelli çocuklar duvar boyadı

Zihinsel engelli çocuklar duvar boyadı

Şırnak'ın Silopi ilçesinde özel bir rehabilitasyon merkezi 10'uncu yılı dolayısıyla zihinsel engelli öğrenciler için etkinlik düzenledi.

Silopi'de özel bir rehabilitasyon merkezinin 10'unucu yılı dolayısıyla zihinsel engelli öğrenciler için etkinlik düzenledi.

Düzenlenen etkinlikte öğrenciler, hazırlanan duvara resim çizerek boyaladı. Daha sonra öğretmenlerin nezaretinde hazırlanan farklı renklerdeki tepsilere ellerini batırarak duvara baskı yaptı.

Etkinlik hakkında konuşan Zihinsel Engelliler Sınıf Öğretmeni Hacı Ahmet Altunkanat, "Burada amacımız öğrencileri sosyalleştirmek ve etkinliklere katmak. Öğrenciler bu faaliyetlere katıldıkları zaman kendisini güvende hissedecek. Bu güvenle hayata daha sağlam bir şekilde hazırlanmış olacak ve hataya katılmayı da kendine amaç edinecekler." ifadelerini kullandı

Etkinlikte büyük sevinç yaşayan zihinsel engelli öğrencilere daha sonra yemek ikramı yapıldı. Etkinlik öğretmen ve kurum çalışanları da el baskı yaptıktan sonra toplu resim çekilmesiyle sona erdi.

İLKHA




















 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.