"Zillet elbisesi Mü’minin giyebileceği bir elbise değildir"

"Zillet elbisesi Mü’minin giyebileceği bir elbise değildir"

Mustazaflar Cemiyeti Cizre Şubesi, Dünya Kudüs Günü münasebetiyle cuma namazı sonrası bir basın açıklaması düzenledi.

Şırnak'ın Cizre ilçesinde Mustazaflar Cemiyeti tarafından Dünya Kudüs Günü dolayısıyla bir basın açıklaması yapıldı. Hz. Nuh Nebi Camiinde cuma namazı sonrası düzenlenen basın açıklamasına HÜDA PAR Cizre İlçe Başkanı Ahmet Elçin ve Mustazaflar Cemiyeti Cizre Şubesi Başkanı Kadri Özalp ve çeşitli STK temsilcileri de iştirak etti.

Veysi Bilik Hoca'nın Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından yapılan basın açıklamasını Cüneyt Özkaya okudu.

Kudüs'ün ve Müslümanların üçüncü Harem-i Şerifi olan Mescid-i Aksa'nın önemine değinen Özkaya, Kur'an-ı Kerim’de mukaddes ve mübarek belde olarak nitelendirilen bu toprakların bugün Siyonistler tarafından işgal altında olduğuna ve bu işgale karşı mücadele edilmesine gerektiğine vurgu yaptı.

Kudüs’ün birçok peygambere ev sahipliği yaptığını, azizlerin diyarı olduğunu belirten Özkaya, Kudüs davasının sadece Arapların değil, tüm Müslümanların davası olduğunu söyledi.

Özkaya, "Siyonistlerin 70 yıla yakın bir zamandır işgal ettikleri Kudüs’e sahip çıkmak ve de Siyonist işgalin son bulmasını sağlamak adına ‘Özgür Kudüs Davası’nı en gür sedayla sahiplenmek için bayrama bir gün kala bir araya gelmiş bulunuyoruz. Filistinli Müslümanlarla dayanışmayı yükseltmek ve bu mübarek günde dualarımızla Filistinli kardeşlerimizin yanında olduğumuzu göstermek için toplanmış bulunmaktayız." dedi.

"Kudüs, tüm İslam ümmetinin sahiplenmesi gereken, Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa’yı bağrında barındıran mübarek belde, Allah Tebarek ve Teâlâ’nın ikramıyla bereketlenen topraklardır. Ve bu topraklar bugün Siyonist işgalcilerin zulmü altındadır." diyen Özkaya, "Müslümanların içine düştükleri ihtilafları, çekişmeleri toprağa gömüp yeniden, hep birlikte, ayrılığa düşmeden, feraset ve basiretle Allah’ın ipine sımsıkı sarılmalıdır." ifadelerini kullandı.

Özkaya, basın açıklamasına şöyle devam etti:

“Dünya Kudüs Günü, dünya zalimlerinin anası konumunda olan büyük şeytan Amerika’ya ve onun topraklarımızdaki sopası Siyonistlere karşı başkaldırı ve direnişi sembolize eden bir gündür. Mustazafların, müstekbirlerin kara yüzüne tükürdüğü, izzetin zillete kıyamını izhar ettiği gündür. Zillet elbisesi Mü’minin giyebileceği bir elbise değildir, Müslümanların bugün içine düştükleri ihtilafları, çekişmeleri toprağa gömüp ve yeniden hep birlikte ayrılığa düşmeden, feraset ve basiretle Allah’ın ipine sımsıkı sarılması elzemdir. Dünya Müslümanlarının tekrar aziz ve izzetli olabilmesinin yolu ihtilafları bırakıp hep birlikte Kur'an'a ve sünnete sarılmaktan geçtiğini bilmesi gerekmektedir.

 “Bugün Kudüs her zamankinden fazla Müslümanlara ihtiyaç duymaktadır.” diyen Özkaya, "Hz. Nuh’un memleketi olan Cizre’den tüm dünyaya haykırıyoruz. Siyonist teröristler şunu bilsin ki; demir kubbelerle, çelik duvarlarla inşa ettikleri çağın Hayber’i bir gün muhakkak başlarına yıkılacaktır." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.