Ziraat Odası Başkanı, ‘Çiftçiler TARSİM sigortasından yararlanmalıdır’

Ziraat Odası Başkanı, ‘Çiftçiler TARSİM sigortasından yararlanmalıdır’

Kozluk Ziraat Odası Başkanı ve beraberindeki çiftçiler düzenledikleri basın açıklamasında, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü münasebetiyle basın açıklaması yaptı.

Dünya Çiftçiler Günü nedeniyle bir açıklama yapan çiftçiler, oluşan doğal afetlere karşı çiftçiler olarak TARSİM sigortasından eksiksiz şekilde yararlanmak istediklerini söylediler.

Çiftçiler  adına açıklamayı okuyan Kozluk Ziraat Odası Başkanı Ahmet Barış Bozkurt çiftçilerin yıl boyunca bin bir emekle çalışarak sofralara getirdiği ekmeğin, meyvenin, sebzenin yetiştirilmesi için alın teri döktüğünü ve yoğun bir emek harcadığını belirterek, “Çiftçilerimizin bütçeden hak ettikleri payı alabildikleri, üretmiş olduğu ürünün gerçek değerinde aracılardan korunacağı günleri görmeyi diliyorum.” temennisinde bulundu.

Kullanmış oldukları mazottan KDV ve ÖTV’nin kaldırılması ve hak ettikleri destekleme primlerinin de gerçek değerinde ve zamanında verilmesini talep eden Bozkurt, “Doğal afetlere karşıda TARSİM sigortasından eksiksiz şekilde yararlanmak istiyoruz.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)




 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.