Zülküfil Peygamber makamına ziyaretler artıyor

Zülküfil Peygamber makamına ziyaretler artıyor

Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde bulunan Zülkifil Peygamber makamına yapılan ziyaretlerde artış oldu.

DİYARBAKIR- Ergani Makam Dağı’nda bulunan Hz. Zülküfil Peygamber makamına ziyaretler gün geçtikçe artmaya devam ettiği belirtildi.

 

Özellikle İlkbahar mevsiminde başlayan ziyaretler yaz mevsimine doğru gittikçe artış gösteriyor.

 

Emekli olduğu halde karşılıksız ve gönüllü olarak Hz. Zülküfil makamında bekçilik yaptığını belirten  Yusuf Hekim, Hz. Zülküf Makamına yapılan ziyaretler ile alakalı olarak alakalı bilgi vererek, “Zülküfil (a.s) Urfa’daki Eyyüb (a.s)’ın oğludur. Zülküfil (a.s) bir makamı Ergani’de türbesi ise Eğil de bulunuyor. Bir makamı ayrıca Irak’ın Kibri ilçesinde bulunmaktadır.” Dedi.

 

Hz. Zulküfil Peygamberin Makam Dağı’ndaki makamının yıllardır Müslümanlar tarafından ziyaret edildiğini ifade eden görevli, Yusuf Hekim,  “Makamı ziyaret etmenin manevi faydası çoktur. Zülküfil (a.s) Elyasa Peygamberin amcası oğludur. Eğil’de peygamberlikle beraber askeri komutanlık yapmıştır. Bu bölgede savaş vermiştir. Birinci savaşını Ergani’ye bağlı Hilar mağaralarında vermiştir. Ondan sonra buraya yani Makam Dağına gelip savaşmış, burada türbesi bulunan El Fahreddin burada şehit olmuştur. Zülkifil (a.s) 90 yıl yaşamıştır. Kuran’ı Kerim’de ismi geçen peygamberler arasında yer almaktadır.” İfadelerine yer verdi.

 

Halkın Perşembe günü makam dağına akın ettiğini belirten Yusuf Hekim daha sonra, “Genelde Perşembe günleri makam ziyaret akınına uğruyor. Ama bu bir peygamber olduğu için buna her gün ziyaretçiler geliyor. Genelde çocuğu olmayıp yabancı yerlerden gelenler, burada Hz. Zülküfü vesile kılıyorlar. Makam dağında şu anda su sıkıntısı vardır.” Şeklinde bilgilere yer verdi. (Veysi Demirci – İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler