10 yıllık husumet 4 can aldı

10 yıllık husumet 4 can aldı

Mardin'in Ömerli ilçesine bağlı Kayadere köyü'de aileler arasında çıkan ve 4 kişinin öldüğü silahlı kavganın 10 yıldan bugüne gelen husumetten kaynaklandığı iddia edildi.

MARDİN - Dün gece yaşanan silahlı kavgada hayatını kaybeden 4 kişi gözyaşları arasında otopsilerinden sonra Mardin Devlet Hastanesi morgundan alındı.

Kavgada hayatını kaybeden Ahmet Budak’ın cenazesi İskenderun ilçesine gönderilirken Celil Demirkıran, İzzettin Budak ve Figen Budak’ın cenazesi ise Kayadere köyüne getirildi.      

Köylülerin omuzlarında köy mezarlığına gözyaşları arasında tek tek defnedilen cenazeler için köy camisinde taziye evi kuruldu.

Husumet 10 yıldır devam ediyor

Cami avlusunda toplanan köylülerin ağıtları yürekleri dağlarken gözyaşları sel olup aktı. Olayda babası ve amcası da yaralanan Kazım Yüksel, olayın 10 yıldan beri husumete bağlı olduğunu söyledi. Husumetin muhtarlık seçiminde bir kez daha günışığına çıktığını ve iki günce de bir tartışma yaşandığını belirten Yüksel, “Bu tartışma üzerine komşu köye iftara giden akrabalarımıza köyün içinde pusu kurarak keleşlerle saldırdılar.” iddiasında bulundu.              

İddiaya göre aralarında husumet bulunan iki korucu arasındaki kavgada köy muhtarı, aynı zamanda korucu başı olan Medeni Güven ve yakınlarıyla husumetli olan Demirkıran ile Budak aileleri arasında olay yaşandı. Husumetli ailelerin gençleri önceki gün tartıştı. Tartışma kadınlarında karıştığı kavgaya dönüştü. Kavganın sona ermesinden sonra ise korucu başı olan Medeni Güven ve yakınları köy içinde pusu kurduğu ileri sürüldü.

Cami önünde yaşanan olayda açılan ilk ateşte komşu köyden iftardan dönen Celil Demirkıran, İzzettin Budak, Ahmet Budak ve Figen Budak olay yerinde hayatını kaybetti. Yaşanan arbedede ise Mehmet Hafif Yüksel, Cezayir Budak, Fikri Azboy, Nezir Budak, Lokman Budak, Gökhan Akyol, Cihan Akyol, Mehmet Nuri Pektaş, İsa Aykal, Ümran Pektaş, Şeyhmus Pektaş, Sabri Akgül, Aydın Akgül, Gülperi Aykal, Songül Akgül, Medeni Güven, Şeyhmus Güven, Ali Güven, Edip Güven, Kenan Akgül, Münir Akgül, Lokman Akgül, Nusret Akgül, Mahsun Akgül, Yalçın Akgül, Aziz Akgül, Sinan Akgül olmak üzere 27 köylü de yaralanmıştı.

Köyün girişinde oluşturulan güvenlik noktası ile bütün giriş çıkışlar kontrol altına alınırken silahlı kavgayı başlattığı ileri sürülen Güven ailesine ait evlerde de jandarma bir taşkınlık yaşanmasın diye güvenlik önlemi aldı.

5 kişi gözaltında

Jandarma olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında içinde köy muhtarı Medeni Güven’inde bulunduğu 3'ü kurucu olmak üzere 5 şüpheliyi gözaltına alındı. Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı psikologlar da hayatını kaybeden ailelere psikolojik destek vermek için köye geldi. (M. Salih Keskin – İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.