112 Acil Çağrı Merkezi Gaziantep’te hizmete girdi

112 Acil Çağrı Merkezi Gaziantep’te hizmete girdi

Numara ezberleme zorunluluğunu ortadan kaldıran ve acil durumlarda sadece tek bir numaradan yardım istenebilecek Yeni Nesil 112 Acil Çağrı Merkezlerinin sayısı artmaya devam ediyor.

Bu kapsamda İçişleri Bakanlığı tarafından Gaziantep’te kurulan 112 Acil Çağrı Merkezi, halka aktif olarak hizmet vermeye başladı.

İlk etapta 156 Jandarma, 110 İtfaiye ve 177 Orman Yangını, daha sonra kademeli olarak 155 Polis, 112 Ambulans ve 122 AFAD acil yardım numaralarını tek çağrı numarası altında birleştirecek merkezde çağrı kabulüne başlandı. 

Merkezi ziyaret eden Gaziantep Valisi Davut Gül, acil çağrı numaralarının tek bir numara olan 112’de birleşmesinin Türkiye’de genel bir proje olduğunu ve Gaziantep’in bu projenin uygulandığı 61’inci il olduğunu söyledi.

Türkiye genelinde yakın bir zamanda bu projenin hayata geçeceğini ifade eden Gül, “Gaziantep’te şu anda jandarma, itfaiye ve Orman Müdürlüğü, yangın önleme ekipleri Acil Çağrı Merkezine entegre edildi. İleriki süreçte emniyet başta olmak üzere sağlık bu merkeze entegre edilecek, daha sonra da bütün kurumlar artık başka numaraları çevirmeden, başka numaraları ezberlemeden tek bir numara ile 112 çağrı numarası ile hizmet vermeye başlayacak. Bütün kurumların personeli burada olacak, olaylara daha çabuk ulaşılabilecek ve daha kolay müdahale edilebilecek. Hem vatandaşa rahatlık sağlayacak hem de acil müdahalelerde zaman anlamında avantaj sağlanacak.” dedi.

112 Çağrı Merkezi ile ilgili bilgi veren İller İdaresi Genel Müdürlüğü 112 Acil Çağrı Hizmetleri  Daire Başkanı Tarık Bahadır da 112 çağrı merkezlerinin şubat ayı sonuna kadar 70 ilde, haziran ayı sonuna kadar ise 81 ilde sadece 112 çağrı numarası aranacak şekilde organize edilmiş olacağını söyledi.

112 Acil Çağrı Merkezlerinin kurumların özellikle asılsız ihbar kaynaklı yoğunluğunu engellediğini dile getiren Bahadır, merkezlerde çağrı karşılayıcıların asılsız çağrıları süzerek  kurumların sadece kendilerini ilgilendiren çağrıları ilettiklerini belirterek şunları söyledi:

“Gaziantep’te acil çağrı hizmeti verilmeye başlandı. Ayrıca engelsiz 112 uygulaması da Gaziantep’te artık uygulamaya girdi. Engelli vatandaşlar artık işitme dili bilen personel ile cep telefonlarına indirdikleri bir uygulama sayesinde Ankara’da bulunan merkez ile görüşebilecek ve sıkıntılarını bildirebilecekler. Bununla birlikte E-Call uygulaması da belirli yeterliliği olan araçlarda kullanılıyor. Bu uygulamada araç kaza yaptığında manuel veya otomatik olarak çağrı merkezi ile iletişime geçiyor ve çağrı merkezinden ekipler kaza bölgesine yönlendirebiliyor. Ben bu Merkezin Gaziantep’e hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.”

Gaziantep 112 Acil Çağrı Merkezinde tüm acil numaraların devreye alınmadığı için bütün kurumların kendi çağrı numaralarının yine eskisi gibi kullanılacağı bilgisi verildi.


112 Acil Çağrı Merkezi Gaziantep’te hizmete girdi

112 Acil Çağrı Merkezi Gaziantep’te hizmete girdi

112 Acil Çağrı Merkezi Gaziantep’te hizmete girdi

112 Acil Çağrı Merkezi Gaziantep’te hizmete girdi

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler